Investice jako sympatický dárek škole

16. 9. 2011 | 15:00

PŘEROV – Základní škola na Želatovské ulici v Přerově dostane k letošnímu 55. výročí zahájení činnosti pěkný dárek. Přerovští radní schválili, že do konce roku dojde k zateplení fasády školy, půdního prostoru nad hlavní budovou a nový kabát dostanou i družina, jídelna a tělocvična. Práce si vyžádají zhruba devět miliónů korun.
„Je to opravdu sympatický dárek k našemu výročí. Zateplení školy je pro nás důležité energetické opatření. Okna ve škole už máme vyměněná, takže chystané stavební práce v žádném případě nenaruší chod školy,“ uvedl ředitel školy Přemysl Dvorský.
Náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín zdůraznil, že město hodlá v  zateplování škol pokračovat i v příštích letech. „Chtěli jsme letos zateplit ještě další dvě školy. Bohužel stát pozastavil příspěvky ze Státního fondu životního prostředí, které byly určeny právě na zateplování školských zařízení. Přesto jsme v rozpočtu města našli a vyčlenili peníze na školu v Želatovské ulici,“ uvedl náměstek.
Z devíti přerovských základních škol zbývají zateplit ještě čtyři – ZŠ Boženy Němcové, ZŠ Za Mlýnem, ZŠ Svisle a ZŠ U Tenisu. Ty by měly dostat novou fasádu v následujících letech.

Právo | 16.9.2011 | Rubrika: Střední a Východní Morava | Strana: 11 | Autor: (mhr)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme