Hloučela musí dýchat. Protestní akce proti změně územního plánu přitáhla stovky lidí

3. 1. 2022

Občanům Prostějova není jedno co se děje s jejich okolím a dali to také znát. V pátek 31. prosince se uskutečnil protestní pochod s názvem „Zachraňme Hloučelu“. Akci svolal Michal Drozd z hnutí Na Rovinu, který chtěl veřejnost informovat o plánované změně plochy určené pro zeleň na stavební parcely.

Hloučela

„Jsem obyčejným občanem města, kterého už přestaly bavit současné přešlapy vedení radnice. Akci jsem svolal, aby se veřejnost dozvěděla, že se připravuje změna územního plánu. Ta změní pole v lokalitě mezi novou nemocnicí a biokoridorem Hloučela z plochy původně určené pro zeleň ve stavební parcely. Územní plán je strategický dokument, který ovlivní vzhled Prostějova na mnoho let dopředu a způsob, jakým vedení radnice komunikuje tyto změny s občany je přinejmenším podivný. Neupíráme nikomu právo na bydlení, ale pořád neexistuje slibovaný lesopark jih, a proto by správné vedení radnice mělo podle mě hledat způsoby, jak rozvíjet jediný funkční komplex zeleně v okolí města. Namísto toho dochází salámovou metodou k zahušťování zástavby až po stávající hranu lesoparku. Navždy se tak připravíme o možnost, rozšířit zde zeleň“ uzavřel Michal Drozd.

Hloučela
Akci přímo na místě podpořili také někteří prostějovští zastupitelé stejně jako nově zvolená poslankyně za prostějovský region Hana Naiclerová (STAN). Od 14 hodin se celý průvod vydal na pochod biokoridorem. Akce vyvolala velký zájem účastníků, kteří měli možnost během celého odpoledne podepsat petici za změnu navrhovaného územního plánu. „Podpisová akce běží až do 07. 01. 2022“ i nadále je možnost mě kontaktovat například přes FB připojit svůj podpis a podpořit tak rozšíření Hloučely," doplnil organizátor Michal Drozd.
"Lidé mohou archy podepsat v sídle "Veteriny" na Palackého tř. 23 - Prostějov. Další podpisové místo je na čerpací stanici OMV - na Plumlovské ulici. Podepsat může občan s trvalým bydlištěm v Prostějově, starší 18 let," doplnila Jana Jílková, která se akce účastnila společně s dalšími členy strany Zelených.

https://prostejovsky.rej.cz/clanky/zpravy/881-hloucela-musi-dychat-protestni-akce-proti-zmene-uzemniho-planu-pritahla-stovky-lidi

Štítky
Osobnosti: Michal Drozd
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme