Hendikepovaní z Jesenicka potřebují nový stacionář

5. 4. 2018

 Netěsnící okna, praskající potrubí, schody jako bariéra. To jsou některé z problémů, které trápí uživatele a personál stacionáře Šimon v Jeseníku.

Oblastní Charita chce pro své klienty s mentálním či kombinovaným hendikepem ve městě vystavět nové zázemí. Zastupitelé jí však zatím nepronajali potřebný pozemek.

Stacionář Šimon je jediným zařízením svého druhu v regionu. Přes osmnáct let sídlí v bývalé mateřské školce na sídlišti Pod Chlumem. Budova je ve špatné technické kondici, nevyhovuje ani potřebám hendikepovaných.
„Bylo by třeba dispozičně upravit místnosti, voda není v dobrém stavu, okna netěsní. Budova je stará, neinvestuje se do ní,“konstatovala ředitelka Charity Jeseník Helena Paschkeová.

Objekt patří městu Jeseník. Charita žádala město o dlouhodobý pronájem pozemku nad budovou městské policie, kde by vystavěla nový objekt. Pronájem však neodsouhlasili zastupitelé. Podle některých se jedná o strategickou parcelu. Charita však na záměru dále pracuje, ani pro město není věc uzavřená.

„Že to neprošlo, neznamená, že je celá věc shozená ze stolu. Budeme dále jednat, celou věc zkusíme znovu prodiskutovat a lépe vysvětlit,“ dodala místostarostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

Zdroj: Moravský sever

Datum vydání: 3.4.2018

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme