České dny ve Veenendaalu: s hudbou a tvarůžky

10. 12. 2011 | 10:00

V polovině října vyrazila na několikadenní návštěvu partnerského města Veenendaal oficiální delegace olomoucké radnice. Zástupce Olomouce, tedy náměstkyni primátora Evu Machovou a tři členy rady, doprovázely do Nizozemska lidové soubory Věrovanka a Olešnica.

Oba soubory se v rámci Českých dnů představily v divadle De Lampegiet společně s místní lidovou taneční skupinou Nirkoda. Lidé z Veenendaalu mohli ochutnat olomouckou specialitu – tvarůžky a pivo z pivovaru Moritz a zároveň se prostřednictvím nabízených propagačních materiálů seznámit s městem Olomouc, jeho historií a kulturním životem. Prezentace probíhala v divadle, na radnici a v nově otevřené kulturní instituci Cultuurfabriek.
V rámci bohatého pracovního programu oficiální delegace doprovázená veenendaalským starostou T. Elzengou navštívila parlament a Mezinárodní soudní dvůr v Haagu a zemědělskou univerzitu ve Wageningen. Ve Veenendaalu byly představeny ambiciózní plány přestavby radnice a centra města.
Pobyt ve Veenedaalu byl završen setkáním se členy městské rady. Mezi našimi zástupci a holandskými radními proběhla diskuze o dalších plánech spolupráce obou měst. Nadále se počítá s výměnami středních škol, hasičských a záchranných sborů a s organizací pracovních stáží na téma bezpečnost dopravy, odpadní hospodářství, péče o staré občany.
V poslední době byly navázány kontakty mezi zastupitelstvy mládeže. Na začátku listopadu hostilo Městské zastupitelstvo dětí a mládeže Olomouc své nizozemské partnery.

Radniční listy města Olomouc | 21.11.2011 | Rubrika: aktuality | Strana: 4 | Autor: (sh)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme