TOP 09 podporuje Lumíra Kantora do senátu

15. 9. 2022

Lumír Kantor se narodil v Olomouci před 60 lety. Po základní škole se v Mohelnici vyučil elektromechanikem, pracoval jako dělník, a poté vystudoval silnoproudou průmyslovku. Po maturitě pracoval v opravně elektromotorů MEZ Olomouc v Holici. Tam přišlo rozhodnutí studovat medicínu a v roce 1984 jsem byl přijat na Lékařskou fakultu Univerzity Palackého.

V roce 1989 se aktivně zúčastnil studentské stávky a po promoci v roce 1990 zasvětil svůj život práci pro nejmenší. Na Novorozenecké oddělení v Olomouci nastoupil v roce 1993. Je primářem, soudním znalcem v pediatrii a vyučuje na lékařské fakultě Univerzity Palackého.

Vedl Českou neonatologickou společnost, což mu bylo výbornou průpravou pro rozhodnutí kandidovat v roce 2016 do Senátu. Jako nezávislý kandidát s podporou TOP 09 získal důvěru a stal se senátorem pro Olomouc a blízké okolí. V letošních podzimních senátních volbách svůj mandát obhajuje, a to opět s podporou naší strany.