NOVOROČNÍ SLOVO STAROSTKY ZDEŇKY BLIŠŤANOVÉ

Vážení a milí obyvatelé Jeseníku, také vám připadá, že rok 2023 strašně rychle utekl? Že to bylo teprve včera, kdy jsme slavnostně otevírali novou hasičskou zbrojnici, opravili Poštovní ulici, zahajovali lázeňskou sezónu, dokončili revitalizaci jesenického rybníčku nebo dovršili další etapu opravy sídliště 9. května? A přitom se většina z toho odehrála už před několika měsíci...

9. 1. 2024

Asi není třeba zdůrazňovat, že loňský rok nebyl vůbec jednoduchý – inflace a vysoké ceny energií pořádně potrápily vás i naše město. Nelze opomenout ani tragickou událost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, která krátce před Vánoci zasáhla celé Česko.

Věřím ale, že navzdory všem výzvám přinesl rok 2023 také mnoho dobrého a že ukázal, že lidé jsou stále plní lásky a solidarity.

V Jeseníku jsme dokončili řadu projektů, které jsme slíbili realizovat. Nechci je zde všechny připomínat – stačí se projít po Jeseníku a uvidíte, co se během roku změnilo. Ale nebyly to jen projekty stavební, které jdou na ulici vidět, ale také projekty, které zvyšují pohodlí občanů, např. podpora volnočasových aktivit našich dětí nebo naplňování plánu podpory rodiny.

Ráda bych poděkovala všem lidem, kteří se na rozvoji města podíleli – nejen radním nebo zastupitelům, ale také občanům, kteří nám dali svoji důvěru, podnikatelům, že zde mají své živnosti i firmy a vytváří tak pracovní místa pro ostatní. Skvělou práci odvedly spolky a občanská sdružení. Poděkování patří zkrátka všem, kteří ví, že Jeseník není jen obyčejné město, ale především náš společný domov.

Věřím, že nový rok bude pro Jeseník úspěšný. Máme připravené další investiční akce, které přispějí k lepšímu životu ve městě.

Vám, našim obyvatelům, přeji hlavně hodně štěstí a zdraví. A také aspoň jedno splněné přání.

Těším se na viděnou i na další spolupráci v novém roce 2024.

zdroje: https://jesenik.cz/cz/informace/k3357-mesto-jesenik/3345-novorocni-slovo-starostky-zdenky-blistanove.html

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme