Návštěva pana ministra zdravotnictví

Pan ministr zahájil svou první letošní cestu do regionu, tentokrát k nám do Olomouckého kraje. Začal v Nemocnici Šumperk jednáním s vedením nemocnice o jeho vizích a výzvách, se kterými jako ministr může pomoci. Následně si prošel nemocnici a promluvil s personálem a pacienty. Jednání se účastnila i naše jesenická starostka Zdeňka Blišťanová a šumperský zastupitel Radovan Auer.

9. 1. 2024

nemocnice Šumperk

Další cesta zamířila do Olomouce na schůzku s krajskou radou včetně radního za TOP 09 Aleše Jakubce. Jedním z hlavních probíraných témat byla problematika osob s poruchou autistického spektra. Opakovaně se zdravotní personál setkává s problémem ošetření pacientů s náročným chováním (s mentálním postižením atd). Dále se řešila problematika center duševního zdraví a nedostupnost pedopsychatrie.

krajská rada

Další zastávkou byl Hospic na Svatém Kopečku. Zařízení tohoto typu navštěvuje během výjezdu vždy, protože paliativní péče a její podpora je jednou z velkých priorit a velmi stojí o zpětnou vazbu z terénu. I zde odvádějí pracovníci v čele s paní ředitelkou neuvěřitelnou práci, za kterou jsem jim pan ministr poděkoval. Péče na konci života je stejně zásadní jako na jeho začátku a je třeba k ní tak přistupovat. Po jednání se hosté vydali na prohlídku prostor hospice. Prohlédli si také místo, kde se Hospic chystá spolu s Dobré místo pro život vybudovat novou zahradu za pomocí projektu Otevřeme zahradu.

Hospic

Poslední zastávka pana ministra byla v Prostějově. K lékaři musí občas každý z nás, a proto se TOP09 Místní a Regionální organizace Prostějov se rozhodla uspořádat setkání pro odbornou lékařskou veřejnost na téma jednodenní chirurgie. A jak říká předseda regionu Michal Drozd "Myslíme si totiž, že je to zajímavá cesta jak efektivně využívat moderní medicínské postupy a taky umožnit pacientovi odejít po zákroku brzy domů."

setkání s jednodenními chirurgy

A na závěr byla i chvilenka pro volnou diskusi se členy.

setkání se členy

Pane ministře, ještě jednou moc děkujeme za návštěvu a Vaše podněty. Velice si Vás vážíme a přejeme hodně sil do další práce! Věříme, že to není lehké žít v takovém pracovním tempu.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme