Martin Horák: místostarosta Ptení informuje, leden se opravdu vydařil

Rekordní výsledek tříkrálové sbírky

5. 2. 2024

Tříkrálová sbírka je tradiční charitativní akce, kterou pořádají dobrovolníci v České republice a dalších zemích. Jejím cílem je sbírat peníze pro potřebné a podporovat charitativní projekty.

Ve Ptení se podařilo vybrat rekordních 47 567 Kč. Jde o výsledek, který řadí na 2. místo v oblasti Konické charity. "Štědrosti si velice vážíme a stejně jako minulý rok přidáme k částce jako obec polovinu vybrané sumy. Za celé Ptení získá tedy Charita Konice 71 350 Kč, a to je částka, která dokáže opravdu pomoci. Je skvělé vidět, že se veškeré úsilí vyplatilo a že jsme mohli dosáhnout tak významného výsledku. Díky Vám všem!" řekl s nadšením místostarosta Ptení Martin Horák.

Vydařená přednáška k možnostem dotací pro občany obce.

Obec a knihovna pořádají pravidelné přednášky s užitečnými informacemi pro občany. Téma možností dotací pro občany v oblasti ekologických opatření je velmi relevantní v dnešní době, kdy se stále více lidí zajímá o ochranu životního prostředí a udržitelné životní styly.

Tentokráte byli obyvatelé Ptení informováni o možnosti dotací z oblasti ekologických opatření Nová zelená úsporám, NZÚ Light a kotlíkové dotace z Olomouckého kraje, které jim mohou poskytnout finanční podporu při provádení elkologických opatřeních ve svýc domovech a komunitách.

"Jsme moc rádi, že můžeme informovat občany o těchto možnostech a poskytovat jim pomoc při získávání dotací. Takové iniciativy jsou důležité pro podporu udržitelného rozvoje a ochranu životního prostředí." místostarosta ptení Martin Horák.

Rodilá mluvčí z JAR na základní škole

Rodilá mluvčí může přinést do výuky živost a autentičnost, a tím pomoci žákům zlepšit svou schopnost porozumět a komunikovat v anglickém jazyce. Je to také skvělá příležitost pro žáky seznámit se s kulturou a tradicemi Jihoafrické republiky.

"Věřím, že tato iniciativa bude pro žáky obohacující a motivující. Praktická interakce s rodilým mluvčím může výrazně zlepšit jejich schopnost mluvit anglicky s větší jistotou a plynulostí. Gratuluji škole k tomuto úspěchu. " Martin Horák.

Štítky
Osobnosti: Martin Horák
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme