× Pojďte do toho s námi.

Lídrem TOP 09 v Olomouckém kraji bude Petr Navrátil

26. 2. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Olomouckém kraji se stal obchodní ředitel a krajský předseda TOP 09 Petr Navrátil. Na dalších místech kandidátky najdeme studentku politologie UP v Olomouci Terezu Vodákovou, prostějovského zastupitele a trenéra mládeže Aleše Matyáška, nebo ředitele veletrhu Svět knihy Radovana Auera. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

„Následující říjnové volby do Poslanecké sněmovny jsou výzvou nejen pro českou společnost, ale především pro demokracii v České republice. To, co v posledním roce předvádí naše vláda a její zástupci, je nejen pro mě, ale i pro mé široké okolí tak frustrující, že nezbývá nic jiného, než se tomu pokusit postavit a jít něco udělat. Naříkáním a nadáváním doma v obýváku ničemu nepomůžu, a proto jsem se rozhodl kandidovat,“ říká lídr TOP 09 Petr Navrátil.

Petr Navrátil pracuje jako obchodní ředitel a poradce pro zemědělství a ekonomiku. V letech 2010 – 2018 působil také jako předseda představenstva Lesů města Olomouce. Společnost se pod jeho vedením změnila ze ztrátové společnosti – a podle tehdejší politické garnitury „vhodné pouze k prodeji“ – na společnost, která dnes jako jediná přispívá poměrně slušnými finančními prostředky do rozpočtu města Olomouce.

„Jsem připravený zúročit všechny své dosavadní profesní zkušenosti a věřím tomu, že politika je především služba lidem. Podle tohoto přesvědčení jsem řadu let v komunální politice pracoval. Je pro mě nesmírně důležitá svoboda a jsem připraven ji bránit. Zároveň si myslím, že členství České republiky v Evropské unii je velmi přínosné a snahy o vystoupení u mě nikdy nenajdou kladnou odezvu,“ dodává Navrátil.

TOP 09 chce v Olomouckém kraji dát prostor i mladým lidem, kteří mají zájem o politiku, a proto je na druhém místě za TOP 09 studentka politologie Univerzity Palackého v Olomouci Tereza Vodáková, která pochází z Jeseníku. Na dalších místech najdeme prostějovského zastupitele a trenéra mládeže Aleše Matyáška a ředitele veletrhu Svět knihy Radovana Auera ze Šumperka.

Pořadí kandidátů za TOP 09

1. Petr Navrátil, obchodní ředitel, ekonom a poradce pro zemědělství