Aleš Jakubec: Dnes pracovně v Šumperku

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola v Šumperku opět zorganizovala soutěž zákládních škol v robotice. A to za finanční podpory Škoda transpotation, která poskytla výhry pro soutěžící v podobě 7 robotů. Studenty přijel podpořit radní Olomouckého kraje Aleš Jakubec a jak sám řekl: "Je to skvělý způsob, jak podporovat zájem žáků o moderní technologie a inovace!". Držíme soutěžím palce!

9. 2. 2024

Další zastávkou byla Střední odborná škola, která poskytuje výuku oboru živočišné, rostlinné výroby a nyní i agropodnikání více jak 100 let. V posledních dvaceti letech studenti a vyučující absolvovali praktickou výuku s předrevolučním traktorem Zetor. Vedení školy ve spolupráci s radním Olomouckého kraje se podařilo zajistit financování koupě nového stroje, který byl předán škole v lednu 2024.

radní

Nákup nového stroje pro střední odbornou školu pro obor zvířecí a rostlinnou výrobu je významným krokem. Moderní vybavení může poskytnout studentům lepší příležitosti k praktické výuce a přípravě na budoucí kariéru v daném odvětví.

Na této škole dokonce otevřeli první přírodovědné lyceum v našem kraji. Je to významný krok k posílení vzdělávací nabídky a podpory studentů s hlubším zájmem o přírodní vědy. Studium je zaměřeno na poskytování specializovaného vzdělání v oblasti matematiky, fyziky, chemie, biologie a dalších přírodních věd.

Gratulujeme k těmto úspěchům a doufáme, že budoucnost školství bude plná dalších inovací a rozvoje! Děkujeme místostarostovi Karlu Hoškovi za péči, kterou věnuje městu Šumperku

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme