Výjimečnou událost zažije ve středu 29.3. Jesenicko. Na výjezdní zasedání totiž do regionu zamíří česká vláda v čele s premiérem Petrem Fialou.

27. 3. 2023

Podle zdrojů Deníku má samotné zasedání vlády v Jeseníku trvat zhruba hodinu. Konat se má v sále IPOSu. Kancelářský komplex z velké části využívají úředníci státu. Interiér budovy je ve špatném stavu a město se dlouhodobě od státu snaží získat prostředky na jeho renovaci.

Následovat má setkání se samosprávami Olomouckého a Moravskoslezského kraje a poté hodinová schůzka se starosty z Jesenicka.

Společnému programu mají přecházet schůzky jednotlivých ministrů na Šumpersku a Jesenicku. Ministr kultury Martin Baxa zavítá do Šumperku, ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš do Hanušovic.

„Zatím jsem byla v kontaktu s ministrem pro místní rozvoj panem Bartošem, že bychom se potkali ještě před jednáním vlády. Pak by měl na radnici přijet pan Fiala. Večer bychom měli mít jednání se starosty,“ nastínila starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

Například podle starosty Dolních Studének a náměstka ministra pro místní rozvoj Radima Sršně by mohl být výjezd ministrů stávajícího kabinetu na sever Olomouckého kraje pro region přínosný.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme