TOP 09 v Libereckém kraji pracuje na reformě středního školství

1. 6. 2012

Problémy současného středního školství v Libereckém kraji se rozhodl zabývat Petr Pošmourný, kandidát z šesté pozice podzimních krajských voleb, který navrhuje reformy středních škol a hlavně jejich oborů. Ty totiž musí navazovat na trh práce. Pomoci mu v tom může analýza, kterou na základě dat úřadu práce a firem v kraji zpracovává.

„Chápeme, že základní filozofie školství musí mít jasný řád a smysl. Nicméně tento řád a smysl je zapotřebí napasovat na příslušné podmínky krajů, regionů, měst a obcí," uvedl Petr Pošmourný, předseda regionálního výboru TOP 09 Jablonec nad Nisou a kandidát za TOP 09 Liberecký kraj do podzimních krajských voleb 2012.

„Střední vzdělávání musí reflektovat potřeby trhu práce, na jehož detailním monitoringu společně s Úřady práce pracujeme. Cílem našeho projektu je propojení středního školství, trhu práce podle potřeb zaměstnavatelů a širokých možností celoživotního vzdělávání včetně rekvalifikačních potřeb zaměstnavatelů i zaměstnanců. Základ našeho projektu – detailní analýza potřeb trhu práce je vytvořena rozborem více než 46 tisíc podnikatelských subjektů Libereckého kraje s potenciálem více než 140 tisíc pracovních míst a se zohledněním více než 45 tisíc živnostníků, kteří nemají vždy živnost jako hlavní," prezentuje práci na projektu Petr Pošmourný.

Cílem TOP 09 v Libereckém kraji je uvést tento projekt do života po krajských volbách 2012.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme