Ministr zdravotnictví Heger navštívil Liberecký kraj

11. 10. 2011

V úterý 11.10. 2011 absolvoval ministr zdravotnictví ČR - Doc. MUDr. Leoš Heger, Csc. plánovanou návštěvu Libereckého kraje.

První zastávka byla na Střední zdravotnické škole v Turnově, kde v těchto dnech oslavují 50. výročí založení školy. Jedná se o jednu ze dvou takto studijně zaměřených středních škol v Libereckém kraji. Nachází se v blízkosti nemocnice a domova pro seniory a společně tak tvoří ideální podmínky pro komplexní výuku zdravotně – sociálních služeb. Návštěvu školy připravil a organizoval její pedagog a člen TOP 09 Mgr. Michal Loukota. Za regionální organizaci přišel pana ministra pozdravit její předseda Jan Zárybnický, aktuální problémy v oblasti středního školství pan přednesl Mgr. René Brož, vedoucí odboru školství městského úřadu a zároveň předseda místní organizace TOP 09, zastupitele města zvolené za TOP 09 zastupoval Ing. Zdeněk Romany. Po setkání s vedením školy následovala beseda se studenty vyšších ročníků, kterým pan ministr vysvětloval dopady a prospěch aktuálních reforem zdravotnictví, a při které studentky, ale dnes i studenti, kladli bez ostychu zajímavé a podnětné dotazy.

Po ranním programu v SZŠ následovala návštěva v Nemocnici Jablonec, p.o.. V nemocniční kapli, kterou do posledního místa obsadili lékaři a setry, ministr Heger nejprve prezentoval reformy a jejich dopad, poté přišla na řadu více než hodinová diskuse. Prioritou je podle ministra stanovení jasných pravidel ve zdravotnictví.

Odpoledne pokračoval ministrův program v krajském městě, kde se uskutečnil neformální oběd s vedením kraje a jednotlivých regionů TOP 09. Přítomen byl předseda krajské organizace Jiří Kočandrle nebo poslanec a místopředseda krajské organizace Mgr. Václav Horáček.  Po jeho skončení následovalo setkání s libereckými lékaři v prostorách liberecké nemocnice, kde spolu s náměstkem Martinem Plíškem představili lékařům chystané zákony a novelizace.

Poslední zastávka byla naplánována v České Lípě. Setkání s odbornou a širokou veřejností pod záštitou města Česká Lípa moderovala starostka Hana Moudrá. Většinou privátní lékaři zahrnuli ministra a jeho náměstka celým spektrem odborných otázek.

Tomáš Hudec, krajský koordinátor komunikace

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme