28. 3. 2024

Bezpečnostní informační služba zveřejnila zprávu, kde je za jedno z největších nebezpečí pro Českou republiku zmiňováno Rusko. Není se co divit, po ruském napadení Ukrajiny je válečný konflikt nedaleko. Pokud by Rusko na Ukrajině uspělo, zcela jistě se nezastaví, s jídlem roste chuť. Znamenalo by to také možný konflikt s NATO a prověření článku 5.

Bezpečnostní hrozbou pro Evropu je také možné vítězství D. Trumpa v amerických prezidentských volbách, otevřeně říká, že Ukrajinu ani evropské spojence nepodpoří. Na druhou stranu je to příležitost pro evropské lídry se „osamostatnit“, dávat dostatečné finance na obranu a agresorovi neustupovat. Francie s jaderným arzenálem takovým lídrem může být. Evropa ve své obraně musí přidat!

Na Slovensku a dlouhodobě v Maďarsku Rusku nadbíhají, otázka je proč. Politici smířliví k ruské agresi se najdou i u nás, T. Okamura cílí na své radikální voliče, A. Babiš cílí na radikální voliče T. Okamury a mimoparlamentních stran. Naštěstí u nás máme vládu, která je jedním z lídrů ve vojenské pomoci Ukrajině, iniciativa na nákup dělostřeleckých granátů toho je důkazem.

Stát také musí reagovat na dezinformace, které budou s překotným vývojem AI čím dál sofistikovanější.

Přesto všechno je Česká republika jednou z nejbezpečnějších zemí na světě, važme si toho!

Michal Loukota, předseda TOP 09 Semily

Zadavatel/zpracovatel: SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09)

Štítky
Osobnosti: Michal Loukota
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme