Podpora oblastí postižených povodní

Rozhodnutí kandidáta na senátora MUDr. Jana Marušiaka Ph.D.

13. 8. 2010

Podpořit aktivity neziskové společnosti Hand for Help, která v těchto dnech intenzivně pomáhá obětem bleskových povodní na Liberecku se rozhodl MUDr. Jan Marušiak, primář cévního oddělení Krajské nemocnice Liberec, a.s., a zároveň kandidát v nadcházejících senátních volbách.

"Práce pana Dolanského a jeho lidí si dlouhodobě vážím, vždy pomáhali po celém světě těm, kdo pomoc potřebovali. Nyní pomáhají doslova za vlastním prahem, doma. Rozhodl jsem se proto věnovat 150 tisíc korun na podporu jejich práce v postížených oblastech, především na nákup vysoušečů, které v další fázi, po opadnutí vody, lidé v postižených oblastech potřebují nejvíce", odůvodňuje své rozhodnutí primář Marušiak.

Jak dodává, ačkoli i mezi zaměstnanci nemocnice je mnoho těch, kteří se s vodním živlem v uplynulých dnech potýkali, není jeho pomoc určena výhradně jim. "Hand for Help dobře ví, kde je jaká pomoc potřeba a já nepochybuji o tom, že můj příspěvek bude využit rozumně," zdůrazňuje MUDr. Marušiak, a dodává: „Pokud mezi těmi, komu má podpora pomůže budou i naši lidé, budu jen rád."

Částka 150 tisíc korun přitom není nahodilá - jedná se o částku, se kterou mohl nakládat v rámci předvolební kampaně. "Namísto billboardů nebo plakátů jsem se rozhodl upřednostnit občany tohoto regionu," odůvodňuje své kroky primář Marušiak.

Pro zajímavost uveďme, že pomoc pro profesionály - neziskovou organizaci Hand for Help a pro povodní zasažené oblasti organizuje také Rotary klub Liberec - Jablonec. Jeho dlouholetým členem je i primář Marušiak k tomu dodává: "V rámci klubu jsme zorganizovali sbírku oslovením všech padesáti Rotary klubů v celé České republice, některé kluby přispívají i částkou 50 tisíc korun. Peněžní prostředky budou také věnovány na nákup vysoušečů, neboť tato technika bude v příštích týdnech v postižených oblastech opravdu velmi potřebná".

MUDr. Jan Marušiak Ph.D.
kandidát na senátora na Liberecku