Naléhavá výzva o pomoc při odstraňování povodní v obci Víska na Frýdlantsku

10. 8. 2010

TOP 09 ve spolupráci s humanitární organizací ADRA pomáhají při odstraňování škod po povodních v obci Víska u Višňové na Frýdlantsku. Situace ve Vísce je mnohem horší než v Chrastavě. Do Vísky dosud nedorazila armáda a chybí zde téměř jakákoliv technika. Na místě jsou potřeba zejména kontejnery pro odvoz naplavených odpadů, sutě a promáčených věcí. Hledáme i někoho, kdo by mohl poskytnout nákladní auto, vozíky za auta a další vozovou techniku. Na místě se nedostává ani dobrovolníků, kteří by mohli pomoci při práci s touto technikou, protože prioritním úkolem je rychlý úklid, aby mohly být v co nejkratší době zahájeny opravy povodní poničených domů. Na místě není k dispozici elektrická energie. Příjezd autem je možný, ale přístup do centra obce je pouze přes naplaveniny po vlastních.

Krizový štáb řídí na místě zástupci organizace ADRA (http://www.adra.cz/adra/cz/), za TOP 09 ve Vísce působí Zora Machartová (tel. 605 937 149).

Mapa dostupnosti zde

Galerie