Den otevřených dveří v Krajské nemocnici Liberec přilákal téměř tisícovku klientů

5. 10. 2010

Krajská nemocnice Liberec, a.s. připravila na sobotu 2. října 2010 Den otevřených dveří. Poprvé v historii tak zpřístupnila široké veřejnosti některá svá klinická pracoviště s praktickou ukázkou chodu špičkových diagnostických přístrojů. V čase od 9 do 15 hodin tak proudily davy zvědavců pod dohledem pověřených zaměstnanců například do prostor dětské a úrazové ambulance, operačních sálů, Kardiocentra či oddělení klinické biochemie. Konkrétně zde, na tomto pracovišti, mohli zájemci v Centrálním odběrovém sále, využít bezplatného měření hladiny cukru v krvi a krevního tlaku.

V rámci Dne otevřených dveří mohli lidé navštívit i jednu ze dvou lékáren v areálu, kde jim pro tuto příležitost byla poskytnuta 20% sleva na veškerý sortiment. Pomyslnou třešinkou na dortu byla určitě celodenní možnost bezplatného občerstvení, vyhotoveného cateringovou službou Stravovacího oddělení KNL,a.s. a pro každého klienta, jež se zúčastnil "okruhu" po pracovištích největšího zdravotnického zařízení v kraji, navíc oběd zdarma.

Do Dne otevřených dveří se aktivně zapojilo i vedení KNL, a.s. v čele s generálním ředitelem MUDr. Luďkem Nečesaným, který společně s představiteli dvou akcionářů, pozdravili při oficiálním startu v jídelně stravovacího oddělení všechny zájemce. MUDr. Nečesaný kromě jiného přítomné ujistil, že podobná aktivita není rozhodně tou poslední, neboť se KNL, a.s. daří, a má se čím chlubit! Zároveň poděkoval všem zaměstnancům, kteří se bez nároku na honorář a v mimopracovní době zapojili do příprav samotného průběhu této edukativní akce, které s ohledem na téměř 1 000 návštěvníků nebyly vůbec snadné.

K úplnosti zbývá dodat, že v rámci Dne otevřených dveří proběhl v jídelně hodinový blok přednášek lékařů a zdravotních sester na aktuální témata - Léčba infarktu, Moderní léčba obezity, Resuscitace dětí a Léčba bolesti zad.

Volby:
2010 senát - 34 - Liberec: Jan Marušiak