Náš učitel Babiš

Glosa Oldy Čepelky

22. 2. 2024

Ve čtvrteční MF Dnes je velký rozhovor s p. Babišem. S některými věcmi souhlasím, ale jako celek je to zase mix polopravd a přehánění. Tentokrát jsem sledoval typický jev – přehánění a dehonestaci. Tak třeba na otázku, zda by hnutí ANO zrušilo snížení valorizace penzí, odpovídá „Samozřejmě že bychom se postarali, aby důchody byly důstojné a rostly.“ Copak důchody nerostou? A skutečně jsou nedůstojné se svou průměrnou výší skoro 21 tisíc korun? Ovšemže někdo má velmi malý důchod a proto by měl dostávat trvalou výpomoc ve formě sociálních dávek. Ale tvrdit, že důchody jsou nedůstojné a mají růst, tak to má vytvořit zdání, že to tak zatím není.

Má velké pochopení pro problémy zemědělců – jde o nízké ceny odbytu, problémy s dotacemi, malou konkurenceschopnost atd. Ale tyto problémy narůstají už řadu let. Proč to nezačala řešit už jeho vláda?

Místo aby se dopracovávaly potřebné zákony, tak se díky opozici ve sněmovně desítky hodin jen mele popel.

Oldřich Čepelka, člen TOP 09 Liberec

Osobnosti: Oldřich Čepelka