Gábor (TOP 09): Jsem rád, že si naši občané nenechají vzít svůj hlas.

8. 3. 2018

V posledních dnech se sice vrací zima, ale já mám pocit, že se ve společnosti objevují známky jara. Známky života, zájmu o naše společné věci, o naši zemi. Jak jinak si mohu vysvětlovat ty tisíce lidí, kteří navzdory zimě vyrazili na náměstí vyjádřit svůj nesouhlas se zvolením komunisty Ondráčka do Parlamentní komise pro kontrolu GIBS? Myslím, že právě tato volba byla ona pověstná poslední kapka a pohár přetekl. Poslední kapka nehoráznosti, bezostyšného chápání se moci.

Jako člen československé obce legionářské a válečný veterán považuji za morálně nepřijatelné vyjádření libereckého poslance hnutí ANO Jiřího Bláhy. Ten přirovnal demonstrace desítek tisíc našich spoluobčanů ve svobodné a demokratické zemi za odvolání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka k politickým procesům s Miladou Horákovou a našimi hrdiny válečnými piloty z Velké Británie. S jejich popravami a dlouholetými žaláři. Hájíte něco, co hájit nelze. Způsobem, který je elementárně špatný.

Jsem rád, že si naši občané nenechají vzít svůj hlas. Že když se jim něco nelíbí, dají to najevo třeba na náměstí. Jsem také rád, že je to právě naše TOP 09, která si zakládá na dialogu. Je pro nás nesmírně důležité, aby svoboda naší země, její euroatlantické zakotvení a především svoboda každého z nás nebyla nikým zpochybňována ani omezována.

František Gábor, předseda KV TOP 09 Liberec

Osobnosti: František Gábor