Dopravní projekty na Českolipsku se rozjíždějí

19. 4. 2018

Devět dopravních projektů bude letos komplikovat dopravu na Českolipsku. Čtyři úseky s kyvadlovou dopravou na spojnici Nového Boru a České Lípy, a i v okresním městě bude už teď v dubnu horko.

Některé opravy nebudou pro provoz až tak fatální, například v letošním roce zahájená stavba obchvatu Kravař, stavba obchvatu Zákup, oprava silnice ll/269 z Tuhaně na hranice Libereckého kraje, či rekonstrukce silnice lll/2702 od silnice l/9 do Chlumu, nebo oprava silnice ll/263 ze Žandova na hranice Libereckého kraje, plynulost dopravy v našem regionu zásadním způsobem určitě neovlivní.

Naproti tomu již započatá modernizace silnice l/9 mezi Novým Borem a Českou Lípou, kde se počítá zhruba se čtyřmi semaforovými stanovišti s kyvadlovou dopravou, oprava další části hráze Novozámeckého rybníka na téže komunikaci l/9 v Zahrádkách u České Lípy a do třetice, opět na silnici l/9 kompletní výměna mostní konstrukce přes železniční trať Česká Lípa – Liberec, mezi Českou Lípou a Sosnovou, stavba kruhové křižovatky u Stráže pod Ralskem a rekonstrukce silnice ll/268 z Mimoně na hranice Libereckého kraje, tyto dopravní projekty a s nimi spojená dopravní omezení s plynulostí dopravy v našem regionu budou určitě hodně souviset a když ke všemu připočteme ještě na duben plánovanou opravu železničního přejezdu v České Lípě na Děčínské ulici, tedy na jednom z nejfrekventovanějších míst ve městě vůbec, rýsuje se docela slušná dopravní lahůdka.

Na druhou stranu je třeba napsat, že všechny opravy silnic jsou bezesporu potřeba, a i ona hodně zatracovaná a zpochybňovaná modernizace silnice l/9 mezi Novým Borem a Českou Lípou má své opodstatnění, viz reportáž z podzimu roku 2015. Už jen proto, že obchvatu České Lípy se i přes sliby – chyby v příštích minimálně 10 letech nedočkáme a do začátku prázdnin, kdy by mělo být vše hotovo, se to na tomto úseku mezi Českou Lípou a Novým Borem určitě dá s trochou trpělivosti vydržet.

Naštěstí se nespustí všechny projekty najednou, letošní duben je ve znamení započetí modernizace l/9 mezi Českou Lípou a Novým Borem, započetím oprav hráze Novozámeckého rybníka v Zahrádkách u České Lípy a opravou železničního přejezdu na Děčínské ulici v České Lípě. Výměna mostní konstrukce silnice l/9 nad železniční tratí Česká Lípa – Liberec je plánováno na polovinu května a rekonstrukce silnice ll/268 z Mimoně na hranice Libereckého kraje až na podzim letošního roku.

Jaromír Mayer, TOP 09 Mimoň

Štítky
Osobnosti: Jaromír Mayer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme