Valentová: Narodila jsem se pod Řípem a žiju pod Ještědem. To je ve zkratce můj dosavadní život

Osobnostní medailonek Martiny Valentové

Na Podřipsku jsem vyrostla a dokončila svá studia maturitou na Gymnáziu v Roudnici nad Labem. Od roku 1999 žiju v Liberci, kde jsem vystudovala Technickou univerzitu v Liberci, Hospodářskou fakultu. Na studiích jsem potkala i svého manžela, se kterým žijeme v domku pod Ještědem a vychováváme své dvě děti, jednoho psa a jednu kočku. Profesně se celou svou dosavadní kariéru zabývám financemi, zejména podnikovými. Mou celoživotní vášní je příroda.

13. 12. 2023

Co Vás přivedlo do TOP 09?

Evropské směřování strany, která vidí dále za kopce našeho státu. Snaha přijmout Euro. Být součástí NATO. Prosazovat odpovědnou rozpočtovou politiku.

Proč si myslíte, že Vás lidé volili / mohou volit?

Pokud přijmu závazek k práci, tak ho plním. Snažím se na jednání dobře připravovat, porozumět projednávané problematice a hledat řešení z mnoho úhlů.

Co je vaším cílem?

Vnést do politiky ženské myšlení, což znamená to, že žijeme jinak než muži, tedy více využíváme MHD, městský veřejný prostor, komunitní akce, více vnímáme bezpečnost pro sebe i své děti, více pečujeme o své rodiče či prarodiče. Toto vše mám na mysli, když mám možnost vyjádřit svůj názor k projednávanému tématu.

Máte nějaký politický vzor?

Karel Schwarzenberg

Proč je dobré zajímat se o politické dění?

Domnívám se, že by nám všem mělo záležet na tom, co se okolo nás děje, kdo a jak rozhoduje o tom, co smíme nebo nesmíme, jestli ještě máme tu svobodu, kterou pro nás vybojovali naši rodiče. Náš životní prostor nekončí za prahem našeho bytu nebo za brankou našeho domku, je všude kolem nás.

Osobní přání a vzkaz pro voliče?

Vždy dělejme vše tak, jak nejlépe dovedeme – ne více a ne méně než tak, jak to jde. (Čtyři dohody, Miguel Ángel Ruiz)

Štítky
Osobnosti: Martina Valentová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme