Václav Horáček je novým předsedou městské organizace TOP 09 v Železném Brodě

30. 8. 2013

V úterý se 27. srpna 2013 uskutečnil sněm městské organizace TOP 09 Železný Brod. Novým předsedou se stal Václav Horáček. Místopředsedou byl zvolen Ota Petrák, který předsedu městské organizace TOP 09 Železný Brod vykonával předešlé dvouleté funkční období.

"Již delší dobu jsem uvažoval o tom, že budu usilovat o funkci předsedy městské organizace TOP 09 Železný Brod. Po všech událostech, kterých jsem byl svědkem v uplynulých týdnech a poté, co jsem si uvědomil, že TOP 09 společně se Starosty a nezávislými (tedy v Libereckém kraji Starostové pro Liberecký kraj) mohou být jedinou pravicovou alternativou k současnému nástupu nikoli levicové, ale autoritářské vlády, mne pochyby zcela opustily a o tento post jsem se úspěšně ucházel," sdělil nový městský předseda Václav Horáček.

"Z funkce předsedy městské organizace TOP 09 v Železném Brodě udělám vše pro to, aby lidé před volbami viděli, jaké alternativy pro svůj hlas mají, a aby volili s klidem a rozumem. Tentokrát to totiž nebude volba o dalších čtyřech letech, ale půjde o mnohem více - o celý systém. I když ten současný má mnoho chyb a rád bych se podílel na jeho postupné změně, nechci revoluční přeorientování z liberálně demokratické společnosti západního typu na autoritářskou "demokracii" východního typu," dodal ke svému zvolení Horáček.

Městské organizace TOP 09 Železný Brod vznikla 21. června 2011 na ustavující schůzi. Momentálně má 7 členů a dva nový zájemci jsou v přijímacím procesu. "Pokud se do této organizace přihlásí další noví členové, tak budeme jedině rádi", sděluje krajská manažerka TOP 09 Liberecký kraj Martina Rambousková. "V případě zájmu je třeba zaslat přihlášku na adresu krajské kanceláře s uvedením, že se zájemce o vstup hlásí právě do městské organizace TOP 09 Železný Brod," dodává Rambousková.