Tři otázky pro radního České Lípy Michala Prokopa

14. 9. 2022
V letošním roce se v České Lípě a jejím nejbližším okolí poběží už 7. ročník závodu City Cross Run&Walk. Jaké jsou letošní novinky?
  
Michal Prokop: "Největší novinkou je jistě zařazení zcela nové běžecké trasy, a to závodu na 3 kilometry.
Po každém závodu sbíráme podněty od závodníků, sponzorů a občanů na to, jak bychom mohli závod ještě více vylepšit. V loňském roce jsme dostali několik proseb o zařazení kratší trasy, než je 7 km. Podněty jsme vyslyšeli a zařadili jsme trasu na 3 km. Využít ji mohou ti, kteří nestihnou natrénovat na delší distanci, věříme ale, že tříkilometrový závod poběží i sportovci, kteří se specializují na kratší tratě."
 
Co pro vás závod City Cross Run & Walk znamená?
 
Michal Prokop: "Pro mě a celý tým z naší příspěvkové organizace Sport Česká Lípa, která závod organizačně zajišťuje, znamená závod měsíce příprav, pravidelných setkání a laděním registračních balíčků pro závodníky konče.
je pro mě City Cross Run sportovní událostí roku, na které jsem ani jednou nechyběl a vždy jsem se aktivně účastnil jednoho ze závodů."
 
Michal Prokop na City Cross Run v Lípě
 
Co byste přáli závodu do budoucna?
  
Michal Prokop: "Na konci září nás čekají komunální volby, které nevíme, jak dopadnou. Nevíme tedy, kdo bude příští rok City Cross Run připravovat. Moc bych si přál, aby nové vedení tento závod nezavrhlo, pokračovalo v něm a sportovci se v roce 2023 dočkali 8. ročníku. Osobně mohu říci, že pokud budu v České Lípě a budu zdráv, závod určitě nevynechám."

Zdroj: Severočeský týdeník, září 2022

Štítky
Osobnosti: Michal Prokop
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme