TOP 09 si v kraji myslí až na tři mandáty

7. 9. 2013

Liberec - S podporou Starostů pro Liberecký kraj jde do předčasných voleb do Poslanecké sněmovny v Libereckém kraji TOP 09. Na čele kandidátky je bývalý poslanec Jan Farský (Starostové pro Liberecký kraj). Dvojkou je také bývalý poslanec Václav Horáček (TOP 09).

"V kandidátce je 17 jmen a jde o lidi jak z řad Topky, tak Starostů. Vybrali jsme silné osobnosti z obou stran a následně hledali, kdo kandidátku povede. Nakonec jsem jedničkou já. Ale bereme to spíš tak, že máme dva lídry," podotkl Jan Farský.

Na důkaz úzké spolupráce, přijeli oba dva bývalí poslanci na tiskovou konferenci společně na dvojkole. "Šlo nám to dobře, jako jediný problém se nakonec ukázalo, na jakou stranu při zastavení seskakujeme," žertoval Farský.

Na třetím místě kandidátky je liberecký primář cévní chirurgie Jan Marušiak, čtyřkou je další lékař Daniel Hodík. Pětici nejvýše nasazených mužů uzavírá starosta Příšovic Antonín Lízner.

TOP 09 s podporou Starostů pro Liberecký kraj má ambice v předčasných volbách obhájit v Poslanecké sněmovně znovu dva mandáty. "Pokud se podaří získat ještě třetí, budeme samozřejmě rádi. Nemyslím, že by šlo o nějaký nereálný cíl. Ostatně podpora obou stran byla v minulých volbách výrazná," říká Václav Horáček.

TOP 09 hodně sází na velkou popularitu hnutí Starostů v kraji. "Nezastíráme, že toho chceme využít. Ostatně hejtman Martin Půta je v současné době na čele žebříčku popularity hejtmanů v celé zemi," doplnil Horáček. Půta se ale z postu své funkce v předvolební kampani angažovat nebude. "V soukromí však svůj názor klidně řeknu," nezastírá hejtman.

Předvolební kampaň chce TOP 09 zahájit v Liberci 23. září. Program strana představí na celostátní úrovni příští týden. Na předvolební kampaň má TOP 09 v kraji připraveno 600 tisíc korun.

Martina Petrášková

liberecky.denik.cz, 7. 9. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme