TOP 09 má v problematice CZT v Jablonci nad Nisou jasno.

18. 12. 2012

Jablonecká TOP 09 měla jako řada jiných politických uskupení ve svém volebním programu pro volby do zastupitelstva statutárního města Jablonec nad Nisou řešení problematiky CZT.

Jako jediná strana se od začátku jasně vyjadřujeme a orientujeme v dění okolo CZT Ve dnech, kdy naše město čelí arbitrážní žalobě podané německým koncernem MVV (majoritním vlastníkem akcií JTR) navrhujeme následující kroky.

Co chceme v JTR

Zavést odpovědnou správu minoritního podílu v JTR prostřednictvím kvalifikovaných a odborných zástupců v orgánech společnosti.

Ukončit jednání o prodeji majoritního podílu v JTR s MVV, tím nevyužít předkupního práva a umožnit odprodej tohoto podílu novému investorovi.

Zahájit okamžitě jednání s druhým akcionářem o dlouhodobé koncepci (předložit návrh k restrukturalizace CZT formou výstavby blokových kotelen)

Pro arbitrážní soud se společností MVV navrhujeme nominovat rozhodce za město Jablonec nad Nisou významnou autoritu, která bude garantovat odborné, nestranné a spravedlivé posouzení sporu.

Proč je TOP 09 proti referendu?

Vítězné strany v posledních komunálních volbách, vč. TOP 09, měli ve svých volebních programech řešení situace v JTR jako prioritu, a referendum je v tomto smyslu zbavování se odpovědnosti a alibismem.

Po technické stránce (tj. formulace otázek) není navrhované referendum dobře připravené.

V současné situaci, kdy se má rozhodovat o referendu, nejsou na stole finální návrhy smluv, takže není zcela zřejmé, jak bude případný odkup probíhat.

Ing. Jaroslav Kraus, zastupitel

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme