Proč bydlel náměstek primátora čtrnáct dní v Žitavě?

18. 5. 2016
Reakce lídra krajské kandidátky za TOP 09 Františka Gábora na video libereckého náměstka primátora pro ekonomiku Jana Korytáře k jeho pobytu v Žitavě.
 
Myslíte, pane Korytáři, že vás občané Liberce volili, proto abyste je pobízel k vystěhování do Žitavy? Anebo proto, abyste se o Liberec co nejlépe staral?
 
Tak už nám konečně pan ekonomický náměstek Korytář vysvětlil, proč pobýval v Žitavě. Pomineme-li pobídky ke stěhování obyvatelů města Liberce do Žitavy, k tomu již bylo řečeno hodně. Ale přesto si neodpustím si dodat:  Korytář si zřejmě myslí, že nebyl Liberečany zvolen pro to, aby se o město Liberec a jeho obyvatele staral co nejlépe. A když má Liberec problémy s málo byty (tak to alespoň vyznívá z jeho videa) proč by se staral, aby byla situace v Liberci lepší - jednodušší je "šup s Liberečany do Žitavy". Čeká nás toto i v případě škol a školek? Proč zajistit dostatek míst a kvalitní vzdělání - "šup s dětmi do Žitavy", máte to jen 20 km a děti se ještě naučí německy. Pan náměstek podnikne další návštěvu a zařídí to. A opět to zabalí do slovíček, vlastně Vám, Liberečanům  pomáhám, buďte mi vděčni, že Vám to zařídím. Nikdo jiný to pro Vás ještě neudělal, mně na Vás záleží. Trochu mě vyděsil, na konci zmíněný pobyt v partnerském městě v Holandsku. Co nás asi čeká? Možná práce, proč zajistit dobré podmínky pro firmy v Liberci (dopravní obslužnost, komunikaci s úřady...), Nemáte práci?  - jeďte do Holandska!  Zařídil jsem to a vyděláte si víc, to víte ti naši podnikatelé, ty zajímá jen jak Vám vyplatit co nejméně. To v Holandsku, tam budete mít na tulipánech ustláno. Pevně věřím, že nabídky k bydlení v Holandsku Liberečany nečekají. I když, kdo dokáže předvídat myšlenky Jana Korytáře?
 
A v neposlední řadě, opět a jen na fcb zaregistrováno již podruhé, vykradená fotka, tentokrát z německé reklamy. To panu ekonomickému náměstku ještě nikdo neřekl, že se to nedělá? Tu reklamu musel někdo vyrobit a zaplatit, ale Změna ta nemusí, ta má svá pravidla, a když se jí líbí, tak ho prostě použije a využije. 
 

František Gábor

liberecký zastupitel a předseda MO TOP 09 Liberec

 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme