14. 10. 2021
8. a 9. října proběhly volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Přinesly pro mě a velkou část občanů ČR to nejdůležitější. ZMĚNU. Vítězství SPOLU, porážku Andreje Babiše, "vyhazov" KSČM a ČSSD z Poslanecké sněmovny.

Ne zcela mě však uspokojily výsledky v našem Libereckém kraji. V žádném případě jsem neočekával vítězství ANO. Nelichotivý je výsledek voleb v okrese Česká Lípa, kde zvítězilo ANO s 31,93 %, druzí PIRÁTI se STAN s 18,08 %, třetí SPOLU s 18,07 %, ale smutný je i výsledek v okrese Liberec, kde mělo ANO 26,96 %, druzí PIRÁTI se STAN 23,13 %, třetí SPOLU 21,60 %. Naopak mě nejvíce potěšil výsledek voleb v okrese Semily, kde zvítězilo SPOLU s 26,4 %, druzí PIRÁTI se STAN s 23,12 % a až třetí ANO s 22,58 %, v tomto okrese byl za SPOLU podle přednostních hlasů 1. jablonecký Beitl, na 2. a 3. místě kandidáti z Turnova, Rejmont se ztrátou jen 7 hlasů a Klápště se ztrátou jen 23 hlasů. Radost jsem měl i z výsledku voleb v okrese Jablonec nad Nisou, kde vítězné SPOLU mělo 26,57 %, ANO 25,22 % a PIRÁTI se STAN 19,93 %, v tomto okrese byl za SPOLU opět 1. Beitl, 2. jablonecký Němeček a na 3. místě Rejmont.

Touto cestou bych chtěl poděkovat všem občanům Libereckého kraje, kteří volili SPOLU, všem, kteří mně dali přednostní hlasy. A zvláště si cením vašich zpráv, které mi přišly po volbách cestou SMS, na Facebook, na Messenger a na WhatsApp. Bylo jich hodně přes tisíc. Psali mi ženy i muži.
Všechny příspěvky mě potěšily.
Vybírám tři pro ukázku:
1. Vlastně děkuji, že jste se nedostal do politiky. Víc Vás potřebujeme jako lékaře. Užívejte si života. Není zas tak moc dlouhý. Politika by Vás začala psychicky ničit. To, že jste špičkový lékař ve svém oboru, je přece top, čeho jste mohl dosáhnout. Děkuji Bohu, že jste.
2. Na mamodiagnostice je Vaše správné životní místo. Vykonáváte tam mnohem více prospěšné práce než v lavici Parlamentu.
3. Špičkový lékař je pro společnost víc než řadový politik. Možná by se Vám to prostředí nakonec i znechutilo. Potěšit Vás musela důvěra lidí, o čemž svědčí množství Vašich preferencí. Máte dobrou a užitečnou práci a úctu lidí, to je víc než křeslo v Praze.

MUDr. Miloš Rejmont, vedoucí lékař screeningu nádorů prsu v Nemocnici Jablonec nad Nisou, p.o., místopředseda krajské organizace TOP 09 Liberecký kraj a předseda regionální organizace TOP 09 Semily