22. 2. 2023

Pane Jiří Paroubku, v pondělí 20. února jste v Mladé frontě DNES uveřejnil zásadní článek k prezidentským volbám a musí říct, že jste u mě vzbudil velký optimismus.

Napsal jste, že školy byly navštěvovány „agitátory, kteří silně ovlivnili politický názor“ některého studenta. Psal jste o lidech „pronikajících do škol a orientujících mladé lidi bez zkušeností tím správným směrem“. Toho jsem si všiml taky a jsem z toho rovněž nadšený. Skončil billboardový masakr s dávno známou lží, že „bude líp“ (každý ví, že nebude) a opravdu už bylo na čase, aby někdo mladým lidem trochu otevřel oči a vysvětlil, proč volit demokraty a jak je poznat. Děkuji za váš skvělý postřeh.

Dále jste psal o „zapojení gerilových bojůvek do napadání mítinků Andreje Babiše“ a že možná „tyto protesty organizoval spolek Milion chvilek“. Já už si myslel, že se spolek Milion chvilek unavil, avšak vy jste  mi vrátil optimismus, že Milion chvilek stále pracuje a dělá to, co od nezávislých neziskových sdružení občanského typu v demokratické a svobodné společnosti chceme. Přesně to se dělo a pochopil jsem, že unavení a bojácní sympatizanti Andreje Babiše do občanských střetů ani nešli a jen tiše čekali na den voleb. Čili se opět dělo přesně to, co naše společnost tak potřebuje. Nenásilné projevy politických názorů občanů.

Děkuji vám ještě jednou, že jste mne v obojím utvrdil. Jste stařec, nikdo neví, kolik toho ještě stačíte napsat. Pište, pište a používejte tu svoji jemnou ironii. Já se to učím taky.

Mne neznáte, asi patřím k nastupující generaci politiků.

Oldřich Čepelka, člen TOP 09 Liberec

Štítky
Osobnosti: Oldřich Čepelka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme