MF DNES: Měl by stát zaplatit dluhy po MS v Liberci?

26.5.2010 / str. 01 / Kraj Liberecký

26. 5. 2010

Pavel Ploc ČSSD »Odpovědnost nesou jiní

Stát by liberecký dluh platit neměl. Odpovědnost za mistrovství světa nese organizační výbor – vedení města Liberce a ministerstvo školství. Na mistrovství šly 2 miliardy z veřejných rozpočtů. Na druhou stranu je zarážející, že si stát dovolil podpořit komerční akci.

Václav Horáček TOP 09 »Ať platí hlavně organizátoři

Závazky po mistrovství by měl zaplatit ten, kdo je zavinil. V tomto případě především organizační výbor a pak i město Liberec. Vždyť městu po šampionátu zůstal majetek – byty, sportovní areály Vesec a Ještěd. Stát by dluhy platit neměl, protože by to šlo z peněz daňových poplatníků, tedy nás všech.

Věra Dunajčíková SPO Zemanovci »Vše důkladně prověřit

Podle mě to je otázka toho, kdo celý problém způsobil. Někdo by měl důkladně prověřit všechny dostupné dokumenty a důkazy a vyvodit z toho příslušné důsledky. Pokud se v celé akci český stát nijak neangažoval, stamilionový dluh by v žádném případě platit neměl.

Martina Pokorná Strana zelených »Vláda platit nemá

Vláda by dluhy po mistrovství světa v lyžování uhradit rozhodně neměla. Občanské sdružení několikrát překročilo daný rozpočet a neustále navyšovalo potřebu dotací. Navíc doposud nikdo nevykázal žádné definitivní vyúčtování. Zaplatit by to měly jednotlivé instituce, které se na realizaci podílely.

Zdeněk Mach ODS »Dluh se má rozdělit

Podle mého názoru by si stamilionový dluh měly mezi sebou rozdělit jednotlivé instituce organizačního výboru MS v klasickém lyžování v Liberci 2009. Jednoduše všichni, kdo se na celé akci podíleli. To znamená stát, Liberecký kraj, město Liberec a lyžařský svaz.

Marie Nedvědová KSČM »MS bylo špatně připravené

Podle mého názoru by dluhy z mistrovství světa v klasickém lyžování měli zaplatit především ti, kteří je způsobili. Na druhou stranu si myslím, že mistrovství bylo už od počátku špatně připravené a stát do toho přesto šel, takže by se měl také podílet na splacení dluhu.

Petr Skokan Věci veřejné »Stát by neměl zapomenout

Stát by neměl zapomenout na dluhy po mistrovství. Expremiér Topolánek odstranil původní tým vedený Romanem Kumpoštem a dosadil své lidi. V Babylonu před prezidentem Mezinárodní lyžařské federace prohlásil, že za vše ručí. Dluh ekonomicky ničí ty, kteří pro MS pracovali.

Roman Kumpošt KDU-ČSL »Ať zaplatí ten, kdo to způsobil

Již jsem na stejnou otázku před časem médiím odpovídal a své stanovisko nehodlám měnit ani v případě dluhů loňského libereckého mistrovství světa v klasickém lyžování. V každé slušné společnosti bývá zvykem, že dluhy zaplatí ten, kdo je způsobil.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme