Marušiak (TOP 09): Bradymu s manželkou bych přál, aby dny strávené v České republice prožili ve zdraví a raději nečetli noviny

24. 10. 2016

Jiří Brady s manželkou přicestovali do České republiky několik dní před slavnostním ceremoniálem na Hradě. Vážili cestu v pokročilém věku v dobré víře, že si na ně jejich země vzpomněla a Jiří Brady dostane řád TGM. Přál bych jim, aby dny strávené v České republice prožili ve zdraví, raději nečetli noviny, nesledovali TV, neposlouchali rozhlas a těšili se krásnými místy Prahy. Přál bych jim, aby nevnímali ješitné egoistické a ve své podstatě zvrácené tance fanklubu Hradu mezi vejci a dokázali se v duchu tradic Masaryka a Peroutky povznést nad malost malých a ještě menších.

Devotní "zvací dopis" malých českých králíčků, kteří jsou uhranuti čínskou kobrou, by měl být mementem, že v určitých historických chvílích může být nejvyšším zadostiučiněním ocenění odmítnout a nepřijmout, či - jednoduše, z některých rukou nedostat. Je smutné, že se těchto chvil dožíváme, a že "útěchou" pro mnohé jistě nebude ani ocenění Daniela Hůlky, snaživého zpěváka hymny s klubem nejbližších krátce po oznámení nového hradního pána. S klubem, jehož členové se při zdravení líbají na obě tváře po rusko-čínském vzoru.

Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Štítky
Osobnosti: Jan Marušiak
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme