Liberecká TOP 09 staví do čela kandidátky Zoru Machartovou

10. 4. 2014

TOP 09 v Liberci se v pondělí dohodla na složení kandidátky do podzimních komunálních voleb. Povede ji Zora Machartová, v regionu uznávaná ředitelka chráněné dílny Tulipan, známé osobnosti jsou i na dalších místech kandidátky.

Jsem potěšen mimořádně kvalitní kandidátkou, kterou sestavila liberecká TOP 09. Mám radost i z toho, že v čele kandidátky je schopná a energická žena. TOP 09 má mimořádný potenciál voliče v Liberci zaujmout,“ řekl první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který se jednání osobně účastnil.

Jednání o složení kandidátky bylo v pondělí velmi snadné, jména schválil výbor jednomyslně.

Z první pětky je patrné, jak je dobře odborně rozložena. Lídr Zora Machartová je pravým odborníkem na sociální oblast, Robert Korselt odborník na ekonomiku a je připraven zasadit se o rozvoj města, Pavel Maškarinec, politolog a doktor na fakultě s všeobecným rozhledem doplňuje první trojku,“ říká regionální předseda TOP 09 v Liberci Petr Bušanský.

TOP 09 si v Liberci také ujasnila priority, se kterými do voleb jde. „V oblasti financí je naší prioritou konsolidace dluhu města i za cenu nepopulárních kroků. Zaměříme se především na dobré hospodaření stávajících městských organizací a kvalitní správu stávajícího městského majetku,“ doplnil Bušanský

Za cíl si ale klade také zvýšení podílu tříděného odpadu, zapojení osadních výborů a spolků do rozhodování v městských částech a v neposlední řadě udržení a zlepšení úrovně tradičních městských společností jako je divadlo F.X. Šaldy nebo zoologická a botanická zahrada. 

Petr Bušanský, regionální předseda TOP 09 Liberec
+420 721 000 999

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme