"Jsem kouzelník a umím to vypnout," raduje se primátor

Po kritice, která se snesla libereckou radnici s ohledem na nedostatečnou přípravu Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ), se přeci jenom hnuly ledy. Těžko ovšem říci, zda to nezpůsobí rovnou potopu.

Každopádně byla jmenována manažerka IPRÚ Barbara Steinzová. Vzhledem k tomu, že absolvovala ekonomii na fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a pracovala na Ministerstvu pro místní rozvoj, mohl by se výsledek výběrového řízení, jež ji do funkce nejvyšší manažerky nejdůležitějšího dokumentu posledních a příštích let vynesl, jevit jako správný. A možná také je.

Pouze jeden z libereckých zastupitelů – František Gábor (TOP 09) – se při hlasování o jejím jmenování pozastavil nad životopisem paní Steinzové a odvážil se zeptat, jaké má znalosti IPRÚ, když byla posledních pět let na mateřské dovolené.

 „To už se můžete zeptat, jestli to náhodou není Rómka....,“ rozohnil se Jan Korytář (ZpL). „Teď jste překročil nějakou hranici, kterou není možné překračovat. I kdyby byla deset let na mateřské, tak s dovolením vám do toho nic není.“

Když chtěl svůj dotaz František Gábor vysvětlit, do hry vstoupil primátor Tibor Batthyány a rázným stažením zvuku na mikrofonu zastupitele umlčel: „No vidíte, já jsem kouzelník. Umím to vypnout,“ pochlubil se drsňák primátor. Asi mu nedošlo, že vypnul i 1 460 voličů, kteří si Gábora zvolili jako svého zastupitele. Je škoda, když se na oltář hyperkorektnosti pokládá i obyčejná slušnost.

Ostrava radí Liberci

Občasník I NÁŠ LIBEREC, listopad 2015

Přílohy
PDF Občasník I NÁŠ LIBEREC č. 1.pdf (2.6 MB)
Štítky
Osobnosti: František Gábor
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme