JAK TO VIDÍM JÁ s předvolební odpovědností vlády?

Vládní strany se snaží rozjíždět volební kampaň a slibovat lepší zítřky. Od toho ostatně volby jsou a je to legitimní. Jen bychom kromě slibů a dárků na poslední chvíli měli rekapitulovat a hnát k zodpovědnosti se občanům. Mám pocit, že paměť je opravdu u velké části obyvatel krátká, někdy až úplatná. 

8. 9. 2021
Máme za sebou takřka dva roky pandemie, nelegálních omezení, zákazů a vládních opatření. Mnoha z nich řídil Andrej Babiš pouze na základě toho, jak mu to vyšlo v průzkumech oblíbenosti. Odborníci něco navrhli, pak mu marketéři zjevně našeptali, že to nebude vnímáno pozitivně. On udělal tiskovku a rozhodnutí ministerstva zdravotnictví a odborníků změnil. Tomu se říká řídit stát jako firmu a přesně proto to nefunguje. Velká část lidí, která přišla o život, tu mohla s námi dál být. No a nyní říká opět, že jsme “best in Covid” a obří dluh, který máme teď všichni na triku, je vlastně super. NE NENÍ … !!!
  
Kříže na Staroměstském náměstí
  
Tvrdí nám celou dobu, že bude lépe a měli na to dvě volební období. Obávám se, že lépe již bylo a dlouho lépe nebude. Ne s dluhem 370 miliard každý rok, ne s vládou, která se řídí průzkumem popularity, ne s vládou, která v době největší zdravotní krize mění ministry zdravotnictví jako na běžícím pásu. Mandatorní výdaje vzrostly tak, že tu opravdu máme zaděláno na slušný problém. Důchodová reforma nikde. Za to čerpání dotací pro vybrané firmy se nám daří skvěle. 
  
Nebuďme slepí a vystavme stopku vládě, která nese odpovědnost jen za velice úzký kolektiv okolo jejich vůdce. Je smutné se dívat na náš hrdý stát, který dnes neví, kam míří a jaké má dlouhodobé vize. Čeká nás předsednictví EU, čeká nás řada klíčových rozhodnutí a nemusí být vždy příjemná. Udělat se ale musí, jinak se nikam neposuneme a postupně se staneme zemí patřící na východ, místo na západ. Máme nyní čas na otočení kormidla, ale ten ledovec se již blíží proklatě rychle. Nebo narazíme do vlády složené z komunistů, SPD a ANO a půjdeme ke dnu. 

Martin Chroust, předseda KO TOP 09 Liberec

Štítky
Osobnosti: Martin Chroust
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme