Hracích přístrojů ubývá i v Jablonci nad Nisou

15. 4. 2013

Díky nové vyhlášce regulující výherní hrací přístroje došlo ke snížení počtu těchto přístrojů v celé ČR z 64 188 na 45 306. Například v Jablonci nad Nisou to činí z 268 přístrojů (k 1. lednu 2012) na stávající počet 241 kusů, a to jak klasických "jednorukých banditů", tak moderních interaktivních videoloterijních terminálů.

"Všichni jsme velmi rádi, že k tomuto úbytku dochází. Ze zbylých přístrojů poplyne příjem na bohulibé účely přímo do kasy města," informoval Petr Louda, jablonecký radní za TOP 09.

"V Jablonci nad Nisou se v roce 2013 přerozdělí nadlimitní výnos z hazardů v roce 2012 a to v celkové výši 5 miliónů Kč. Původně jsem očekával, že o tyto prostředky z hazardu nebude zájem a že se od nich bude zastupitelstvo i neziskové organizace distancovat. K mému obrovskému překvapení o tyto peníze projevili eminentní zájem neziskové organizace z oblasti sportu, kultury a sociální sféry. Jsem velmi rád, že pravidla rozdělení těchto prostředků byla našimi zastupiteli nastavena ještě před obdržením těchto prostředků a budou smysluplně použita zejména pro výchovu mládeže a v sociální oblasti," uvedl Petr Louda.

Hazard je celospolečensky kritizovaný jev. Plynou z něj však obrovské peníze, které mohou obce přerozdělovat podle své úvahy. Např. do sportu, kultury a sociální sféry. "Osobně jsem pro zrušení hazardu. Nemám však představu, kde chybějící peníze získat," dodal radní.

novinky.cz, 15. 4. 2013

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme