Doubravský (TOP 09): Jsem na celý liberecký soubor právem pyšný

5. 3. 2020

Opera pod Ještědem, kterou od roku 2002 vede dirigent Martin Doubravský, drží pevně pozici na špičce současného českého hudebního divadla a díky úspěchům, které sklízí, nikdo nezůstává na pochybách, že se stáváme nejlepším operním souborem v ČR.

Mít na svém kontě šest absolutních vítězství, z toho pětkrát po sobě, na nejprestižnějším tuzemském festivale hudebního divadla s mezinárodní účastí, se dosud nepodařilo žádné z našich scén, včetně divadel Národních. Opera Divadla F. X. Šaldy opět triumfovala a za inscenaci jednoaktovek Sergeje Rachmaninovova Francesca da Rimini, Lakomý rytíř získala popáté hlavní cenu festivalu. Navíc ještě přibyla Cena diváků za individuální výkon, kterou získala představitelka Francesci, členka libereckého souboru, Lívia Obručník Vénosová. Dvě výrazné nominace získal rovněž představitel hlavní barytonové role obou oper, Pavol Kubáň.

„Bravo Martine Doubravský, Lindo Keprtová, sólisté, orchestr a sbor DFXŠ a zaměstnanci umělecko-technického provozu. Jsem pyšná ředitelka a pyšná občanka Liberce! Liberecká opera je dlouhodobě ve formě, bravo, bravo, bravo!,“ uvedla v první reakci na vítězství Jarmila Levko Pešlová, ředitelka Divadla F. X. Šaldy.
„Kromě toho, že jsem samozřejmě velmi potěšen, mohu zároveň i prohlásit, že jsem na celý liberecký soubor právem pyšný. Jedinečnost spočívá dle mého názoru v bezprostřednosti a zároveň komplexnosti sdělení. To pokládám za mimořádný artikl tohoto souboru,“ doplnil Martin Doubravský, šéf opery a šéfdirigent DFXŠ.

Zdroj: www.liberecky.denik.cz, 4.3.2020

Štítky
Osobnosti: Martin Doubravský
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme