Celostátní sněm TOP 09

21. 11. 2021
Máme za sebou celostátní sněm TOP 09. Rozhodovalo se, kdo povede stranu následující dva roky. Sněm byl z epidemiologických důvodů pro většinu delegátů online. Na místě bylo pouze současné vedení strany, krajští předsedové a kandidáti do předsednictva.
 
Nejprve musí moje gratulace samozřejmě a s velkou radostí mířit k Markétě Pekarové Adamové. Ve volbě neměla konkurenci a samozřejmě získala jasný a silný mandát na další dva roky. Kdo jiný by si to zasloužil víc. Prvním místopředsedou se stal Tomáš Czernin a opět je to naprosto jasná volba. O této dvojici nemá nikdo z TOP 09 sebemenší pochyb a osobně jsem hrdý na to, že nás reprezentují právě oni.
 
Liberecký kraj obhájil v celostátním vedení strany místa jak v Předsednictvu, tak ve Výkonném výboru. S velikou pokorou a vědomím odpovědností jsem se stal členem Předsednictva strany. Vím jak náročné ty dva roky budou a budu dělat vše pro to, abych náš kraj reprezentoval co nejlépe. Funkci ve Výkonném výboru získal Pavel Kounovský, skvělý a čestný kolega co bude velmi platným hlasem našeho kraje.
 
Musím se ale nyní s velkým poděkováním obrátit na Pavla Nalezeného a Zdeňka Chmelíka. Oba dva naší krajskou organizaci zastupovali minulé roky opravdu velice důstojně a vytvářeli nám všem dlouhodobě dobré jméno. Patří jim velké díky za veškerou práci, hodiny a hodiny jednání, příprav a věcných komentářů k různým zákonům. Oba dva se ujali svých funkcí v čase, který pro TOP 09 nebyl lehký a přesto dokázali svoje myšlenky převádět do praxe. Důkazem je, že Pavel Nalezený zůstává jako poradce pro stavební oblast a bydlení TOP 09.
 
Poslední poděkování, ale určitě ne v pořadí patří všem našim delegátům Libereckého kraje. Já s Pavlem Nalezeným jsme byli přítomní na sněmu fyzicky ze svých funkcí, ale potlesk si zaslouží ti, kteří nemohli být přítomni vůbec. Smekám před jejich trpělivostí a odolností sledovat celé to dění vzdáleně. Jmenovitě: Zdeněk Chmelík, Miloslav Václav, Petr Faistauer, Jiří Klápště, Jan Ševčík, Miloš Rejmont, Tomáš Tarabec a Václav Hendrych. Za to odhodlání a veškerou vzdálenou součinnost a komunikaci Vám opravdu musím moc poděkovat. Nesmím zapomenout ale i na Martinu Rambouskovou, manažerku krajské organizace, která byla samozřejmě také online po celý den jako technická i koordinační podpora.
 
Máme tu super tým nadšených a pracovitých lidí. Začíná nová doba, kdy je TOP 09 vládní stranou a s tím také musíme ke své práci všichni přistupovat. Doba povzdechů a nemožnosti věci měnit je pryč. Pojďme spolu udělat ten svět lepším, než jaký jsme jej nyní převzali.
Martin Chroust, předseda KO TOP 09 Liberec
Štítky
Osobnosti: Martin Chroust
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme