BACK 2 TOP v přímém přenosu

Krajské vedení TOP 09 má za sebou první rok od svého zvolení a cítím potřebu v tomto poločase k tomu sdělit pár myšlenek. Je mi opravdu velikou ctí předsedat tomuto výboru, protože ho tvoří skvělý tým. Za těchto uplynulých dvanáct měsíců se událo mnohé. Musela se provést vnitřní reforma, jak fungování kraje, regionálních organizací, ale také naše osobní. A to je ta nejbolestivější reflexe.

19. 2. 2020

Nutnost těchto kroků byla s jediným cílem – nastartování procesů, které vedou k úspěchu. Znamenalo to vykřesat z minima maximum. Dodat členům a podporovatelům novou naději a odhodlání. Udělat změny, kterým by bylo možné opět věřit. V mnohých našich členech se tím opět probudila tvůrčí a politická duše a nyní vystupují s hlavou vztyčenou a inspirují ostatní kolegy.

Máme také celou řadu nových a úspěšných tváří, které nás reprezentují buď ve svých regionech, nebo dokonce na celostátní úrovni, konkrétně Pavla Nalezeného v předsednictvu a Zdeňka Chmelíka ve výkonném výboru. Oba dva dělají svou práci skvěle. Velikou radost mi dělá také zvýšený počet přihlášek o členství, nebo žádostí o užší spolupráci.

Důležitou činností je ale komunikace s veřejností. A ani v této oblasti jsme nezaháleli. Za uplynulý rok jsme uveřejnili 210 odborných článků, úvah o aktualitách a našich vizích. Oslovili jsme díky tomu v celém kraji více než 170 tisíc lidí a potenciálních voličů – to je 11x více, než za předcházející období.

Zvýšená aktivita a energie se promítla ve volbách do Evropského parlamentu, které můžeme oprávněně považovat za úspěšné. Zisk takřka čtrnácti procent hlasů jasně potvrdil, že princip společných koalic dává smysl.

A co přinesou další měsíce?

Při lehkém pohledu do budoucna jsme ve fázi intenzivní přípravy na krajské a senátní volby. Dokážeme také na sebe naším nadšením a odhodláním strhávat velkou pozornost. Což je naší velkou výhodou! Jsme také nově centrem krajské integrace. Vytváříme koalice a společné kandidátní listiny nejen na městech, ale nyní i na úrovni celého kraje.

To vše znamená jediné – TOP 09 je zdravou a fungující organizací, která má svým voličům co nabídnout a umí své myšlenky realizovat, naši zástupci ovlivňují každodenní chod měst v kraji, témata jako je důl Turów, stavební zákon jsme dokázali dostat na jednání poslanecké sněmovny, máme návrhy na řešení problému se suchem, navrhli jsme rychlejší odstranění autovraků z měst, naším dlouhodobým cílem je oživení center měst. Jsem nesmírně hrdý na všechny naše členy, kteří se dokázali postavit z kolen na nohy a hrdě nést hodnoty TOP 09 jako standardu v časech, kde pravda a láska značně pokulhává za lží a prospěchářstvím. Věřím, že máme všichni na víc, jen se musíme naučit spolupracovat a společně budovat zdravá společenství, ne jeden s druhým bojovat za svoje sobecké zájmy.

Martin Chroust, předseda krajské organizace TOP 09 Liberec

Přílohy
PDF Přihláška k členství v TOP 09.pdf (165.8 kB)
Osobnosti: Martin Chroust