Radní Zdeněk Fink a hejtman Martin Červíček pracovně navštívili Dvůr Králové

S fungováním soukromého zdravotnického zařízení Vividus East, které poskytuje dlouhodobou lůžkovou péči, je seznámil jednatel společnosti Michal Karadzos.

8. 6. 2021

„Toto zařízení nám během covidové pandemie pomohlo a prokázalo, že je partnerskou součástí zdravotnického systému v našem kraji. Chtěl jsem proto mimo jiné zdejšímu personálu osobně poděkovat za jeho nasazení. Zajímali jsme se o další plány vedení a jeho představu vzájemné spolupráce s našimi nemocnicemi v oblasti následné a rehabilitační péče,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Ten se následně seznámil i s aktuální personální situací v Městské nemocnici Dvůr Králové, která je jedním z krajských zdravotnických zařízení. „Probírali jsme průběh návratu k běžnému nemocničnímu provozu i plány dalšího rozvoje, například v oblasti urgentní péče,“ dodal hejtman.

Ve dvorské nemocnici se nyní připravuje výstavba nových operačních sálů na budově laboratoří.

„Lékaři zde provádějí téměř 2000 operací ročně. Poslední úpravy sálů se ale uskutečnily před čtyřiceti lety, a tak jejich současný stav neodpovídá potřebám moderní medicíny,“ vysvětlil radní Zdeněk Fink (HDK, Spojenci pro Královéhradecký kraj) odpovědný za krajské zdravotnictví.

Michal Friček

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Osobnosti: Zdeněk Fink
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme