Očkovací centrum v Rychnově nad Kněžnou zahájilo zkušební provoz

V rychnovském společenském centru zahájilo zkušební provoz očkovací centrum. Ve dvou sálech bývalé knihovny bude celkem pět očkovacích míst, kde se lidé budou moci nechat očkovat proti covid-19. Na přípravě centra se podílel Královéhradecký kraj spolu s městem Rychnov nad Kněžnou a rychnovskou nemocnicí.

23. 3. 2021

V rychnovském očkovacím centru je pět očkovacích míst, kde jsme schopni očkovat až 15 tisíc dávek vakcíny měsíčně. Pro vybudování centra bylo potřeba do dvou sálů nainstalovat systém dělících stěn, které umožní oddělit klienty centra a zajistí potřebné zázemí pro personál. Předpokládáme, že centrum bude v provozu nejméně do června tohoto roku,“ uvedl radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK, Spojenci pro Královéhradecký kraj).

Ještě před stavbou očkovacího centra nechalo město Rychnov nad Kněžnou v obou sálech položit nové linoleum, vymalovat stěny omyvatelnou barvou a také zrekonstruovat rozvody elektřiny a vody.

Lidé do očkovacího centra vstupují hlavním vchodem. Projdou registrací a před očkováním je vyšetří přítomný lékař. Po očkování klient počká 15 minut v čekárně a před odchodem se zastaví na výstupní kontrole, kde obdrží informace o dalším termínu očkování,“ vysvětlil Luboš Mottl, ředitel rychnovské nemocnice, která provoz centra zajišťuje.

Od dubna bude na území Královéhradeckého kraje působit celkem 11 očkovacích míst, která budou schopná dohromady podat až 112 800 dávek vakcíny měsíčně. Základními pilíři očkovací sítě jsou krajské nemocnice, státní Fakultní nemocnice Hradec Králové a soukromá Nemocnice Vrchlabí. Důležitou součástí očkovací sítě budou také ordinace více než dvou stovek praktických lékařů, kteří naočkují až 50 tisíc dávek měsíčně.

Očkovací centrum v Rychnově nad Kněžnou zahájilo zkušební provoz

Dan Lechmann

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Osobnosti: Zdeněk Fink
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme