Kraj vybral projektanta pro stavbu urgentního příjmu v trutnovské nemocnici

Královéhradecký kraj vybral zhotovitele projektové dokumentace pro výstavbu budovy urgentního příjmu a navazujících oborů ARO a JIP Oblastní nemocnice Trutnov. Projektové práce na novém pavilonu budou stát přes 4,2 milionu korun.

2. 12. 2021

„Tyto tři obory jsou v podstatě nezbytnou složkou každé nemocnice a v případě trutnovské nemocnice je zapotřebí vybudovat odpovídající podmínky pro personál poskytující zdravotní péči při léčbě urgentních případů. Výstavba nového pavilonu je součástí rozsáhlých investic napříč všemi krajskými nemocnicemi,“ sdělil radní pro oblast zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK, Spojenci pro Královéhradecký kraj).

Náklady na samotnou výstavbu pavilonu urgentního příjmu se nyní odhadují na zhruba 150 milionů korun.

„Nová budova bude mít čtyři patra, která budou svisle propojená výtahem a schodištěm v technické části a výtahem v provozní části objektu. Nový bude také tubus ve čtvrtém patře, který propojí pavilon C s budovou B. Projektová dokumentace bude stát 4 290 000 korun bez DPH a jejím zhotovitelem bude společnost TECHNICO Opava s. r. o.,“ uvedl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček, do jehož gesce spadá oblast investic.

Výstavba pavilonu urgentního příjmu není jedinou investicí v areálu trutnovské nemocnice. „V současnosti zde probíhá rekonstrukce dvou pater pavilonu A, kde poskytuje lékařskou péči plicní, kožní, oční a ORL oddělení. Tato rekonstrukce za téměř 16,5 milionu korun by měla být kompletně hotová na konci letošního roku. Po jejím dokončení bude následovat druhá etapa výstavby laboratoří a transfúzního oddělení. Celkové výdaje na tuto investici jsou téměř 183 milionů korun bez DPH a k jejímu dokončení by mělo dojít v polovině roku 2023,“ doplnil náměstek Bulíček.

Oblastní nemocnice Trutnov poskytuje akutní lůžkovou péči v oborech interního lékařství, pediatrie, neurologie, chirurgie, ortopedie, gynekologie a porodnictví, onkologie s radioterapií a rehabilitace. Zajišťuje celou řadu odborných poraden a ambulancí a disponuje širokou škálou diagnostických možností včetně nejmodernější magnetické rezonance. Intenzivní péči zajišťuje oddělení ARO a jednotky intenzivní péče na oddělení interním, chirurgickém a neurologickém. K dispozici je pro pacienty 300 lůžek akutní péče.

Jiří Klemt

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Osobnosti: Zdeněk Fink
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme