Hradec Králové vyvěsí tibetskou vlajku

Město Hradec Králové se letos po devatenácté opět připojí k celostátní kampani Vlajka pro Tibet. Před budovou magistrátu města bude vyvěšena 10. března v půl deváté. Záměr na svém  zasedání podpořili radní města všemi hlasy. 

27. 2. 2023

„Máme to štěstí, že žijeme v naší zemi, které jsou vlastní demokratické hodnoty. Ne všude je to ale samozřejmostí. V okupovaném Tibetu jsou desítky let porušována základní lidská práva, potlačována je svoboda slova i svoboda politického či náboženského vyznání, odpíráno je právo na vzdělání. K porušování lidských práv a utlačování lidí nesmíme zůstat slepí, proto se naše město spolu s dalšími stovkami připojí ke kampani, abychom vyjádřili podporu a obyčejnou lidskou solidaritu Tibetu,“ říká primátorka města Pavlína Springerová (HDK). 

Cílem kampaně Vlajka pro Tibet je poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Vlajka je vždy vyvěšována 10. března na výročí Tibetského národního povstání ve městě Lhasa. Během něj se Tibeťané postavili na odpor čínskému komunistickému režimu, protesty ale byly násilně potlačeny. Následně zamířil do exilu nejvyšší představitel Tibetu, čtrnáctý dalajláma. 

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme