V Hořicích na Jičínsku zvolen starostou architekt Martin Pour (Hořičtí patrioti)

V Hořicích na Jičínsku zvolen starostou architekt Martin Pour (Hořičtí patrioti).

7. 11. 2022

Novým starostou devítitisícových Hořic na Jičínsku zastupitelé zvolili architekta Martina Poura z uskupení Hořičtí patrioti, které tvoří TOP 09, KDU-ČSL a nezávislí. Martin Pour byl dosud místostarostou a v čele města vystřídal Aleše Svobodu (Šance pro rozvoj), který město vedl od roku 2014. V zářijových volbách Svoboda již nekandidoval.

Pour po zvolení uvedl, že při řízení města bude chtít více odpovědnosti delegovat na vedoucí odborů a také na členy rady. "Čekají nás hodně náročné a možná i krušné čtyři roky. Zkusme je společně zvládnout," vyzval Martin Pour zastupitele.

První místostarostkou zastupitelé zvolili Janu Bouzkovou (Šance), druhým místostarostou je Pavel Bičiště (Hořičtí patrioti). Starosta i oba místostarostové budou uvolnění, tedy plně placení. V sedmičlenné radě města mají Hořičtí patrioti čtyři zástupce a Šance tři.

V Hořicích pokračuje koalice Hořických patriotů a Šance pro rozvoj, v jednadvacetičlenném zastupitelstvu má 13 hlasů. Z toho Patrioti mají sedm a Šance šest mandátů. V opozici jsou ODS s pěti mandáty, STAN se dvěma a KSČM s jedním mandátem.

Zdroj: ČTK

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme