Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje, a.s. a Oblastní nemocnice Náchod, a.s. mají nové vedení

Představenstvo Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje schválilo personální změny ve vedení zdravotnického holdingu a náchodské nemocnice. Ing. Ivana Urešová oznámila své odstoupení z funkce Statutární ředitelky Oblastní nemocnice Náchod k 29. 2. 2020. Následně ji představenstvo zdravotnického holdingu zvolilo předsedkyní představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a.s., s účinností od 1. 3. 2020. Na této pozici střídá Ivana Urešová Ing. Mariana Tomášika, který stál ve vedení holdingu od 1. 1. 2019. Novým statutárním ředitelem náchodské nemocnice byl jmenován RNDr. Jan Mach, který dosud působil v roli prokuristy této nemocnice.

28. 2. 2020

„Rozhodnutím představenstva mi byla svěřena zodpovědnost za síť všech krajských nemocnic a dalších organizací koncernu. Nové úkoly jsou pro mne výzvou, ke které přistupuji s pokorou a odhodláním navázat na kvalitní manažerskou činnost mého předchůdce a týmového kolegy Ing. Tomášika. Zároveň s plnou důvěrou předávám svou funkci ředitelky náchodské nemocnice svému dosavadnímu zástupci, RNDr. Machovi,“ řekla ke svému zvolení Ing. Ivana Urešová.

Členové představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje se 28. 2. 2020 svolali za účelem projednání výše popsaných personálních změn, které následně většinou svých hlasů potvrdili. V návaznosti na toto usnesení rozhodli také o dalších výměnách v managementu zdravotnického holdingu. Dosavadní předseda představenstva Ing. Marian Tomášik se od 1. 3. 2020 stane místopředsedou představenstva společnosti. Současný místopředseda představenstva MUDr. Jiří Řezníček zůstává v úzkém vedení jako člen představenstva. K těmto výměnám dochází z důvodu zachování kontinuity řízení společnosti.

Oceňuji, že představenstvo reflektovalo rozhodnutí rady Královéhradeckého kraje a následně dozorčí rady Zdravotnického holdingu o uvedených personálních změnách, které, jak jsem pevně přesvědčen, povedou i nadále ke kvalitnějšímu řízení nemocnic zřízených Královéhradeckým krajem. Jak paní Urešové, tak panu Tomášikovi i panu Machovi přeji do budoucího působení mnoho pracovních úspěchů a jsem rád, že jsou v nejvyšším vedení zdravotnictví kraje,“ okomentoval rozhodnutí představenstva náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví Ing. Aleš Cabicar (TOP 09).

Na jeho slova navázal dosavadní předseda koncernu, Ing. Marian Tomášik: „Nové vedení zdravotnického holdingu včele s Ivanou Urešovou nám, i vzhledem k jejím zkušenostem v řízení nemocnic, dává záruku kvalitního a efektivního vedení krajských nemocnic, které jsou momentálně v dobré ekonomické kondici.“

Ke své nové funkci se vyjádřil i nově jmenovaný statutární ředitel Oblastní nemocnice Náchod RNDr. Jan Mach, který vyslovil přesvědčení, že přebírá nemocnici ve zlepšující se ekonomické formě. „Nastavené směřování nemocnice mi dává záruku dalšího pozitivního vývoje, přestože letošní rok bude pro náchodskou nemocnici ve znamení několika náročných výzev, včetně přípravy na stěhování do nových pavilonů a přípravy na reakreditaci. Zároveň už letos nemůžeme počítat s doplatky od zdravotních pojišťoven. Věřím, že tyto výzvy společně se zkušenými kolegy z vedení nemocnice zvládneme.“ 

Lucie Chytilová  

Zdroj: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky
Osobnosti: Aleš Cabicar
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme