Zdeněk Harapát odstoupí z vedení městské firmy

9. 1. 2012

Krajský předseda TOP 09 Zdeněk Harapát se rozhodl odstoupit z představenstva městské firmy statutárního města Hradec Králové. Důvodem je možný střet zájmů vyplývající z obchodního zákoníku.

"Každý musí respektovat zákony České republiky. Proto jsem z důvodu možného střetu zájmů, na který jsem sám u své osoby upozornil, včera oznámil své odstoupení z funkce na nejbližší valné hromadě společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové a.s. Je to pro mě osobně jasný a transparentní postup.

O svém postupu jsem zároveň informoval výbor MO TOP 09 v Hradci Králové, který přijal usnesení v tom smyslu, že prověří i další své zástupce ve statutárních orgánech městských společností, aby nedošlo k podobným situacím.

Při nominacích do funkcí jsme vycházeli výhradně z odborných předpokladů jednotlivých kandidátů, bohužel ustanovení o zákazu konkurence jsme přehlédli a toto pochybení teď v mém případě napravujeme," říká Zdeněk Harapát.

Doporučujeme radním, aby na svém nejbližším zasedání Rady města zkontrolovali statutární orgány všech městských firem a v obdobných případech, které nepochybně existují, postupovali stejným způsobem, vyzývá Zdeněk Harapát.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme