Zastupitele rozlítila letáková kampaň

26. 5. 2016

Hradec Králové – Hradecké zastupitele nadzvedl ze židle leták, který město obviňuje z toho, že umožní vjezd kamionů do klidné hradecké čtvrti v samém sousedství Auparku. „Kategoricky odmítám tento způsob nátlaku na občany,“ řekl náměstek primátora JindřichVedlich. 
Proti letáku se ohradil i zástupce investora Auparku – Robert Ulman ze společnosti HB Reavis: „Jménem společnosti Aupark bych chtěl zcela a naprosto popřít tvrzení, které se objevilo v posledních dnech a to, že pro potřeby budoucího zásobování by měly být využívány ulice Honkova a Poděbradova a zároveň odmítáme tvrzení, že případné zásahy v budoucnosti do těchto ulic by měly mít jakoukoliv souvislost s provozem či výstavbou Auparku.“ 
Náměstka primátora v souvislosti s letákem nadzvedl i fakt, že se pod něj nikdo nepodepsal. „Upozorňuji na to, že existuje paragraf o šíření poplašné zprávy,“ nechal se slyšet náměstek primátora Jindřich Vedlich. 

Co stojí v letáku Víte že, ? město HK se v novém územním plánu chystá zprovoznit ulice Habrmanova – Poděbradova jako hlavní zásobovací trasu pro nový obchodní dům u nádraží. ? se ulice Habrmanova – Poděbradova stanou hlavní spojnicí z Kuklen při přestavbě mostu u nádraží. ? se zde několikanásobně zvýší doprava, prach hluk. ? v těchto ulicích jsou 2 ZŠ a I MŠ. ? ulice Poděbradova má končit obrovským tunelem do Kuklenské ulice. 

Hradecký deník
Petr Vaňous

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme