Zaměstnancům náchodské nemocnice se od nového roku zvýší platy o 10 %

Vedení Oblastní nemocnice Náchod a zdravotnické odborové organizace v úterý uzavřely novou kolektivní smlouvu pro rok 2019. Přinese navýšení mzdových tarifů zdravotníků o 10 % a o 10 % se zvednou také sazby dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr (DPP a DPČ).

20. 12. 2018

Oceňuji konstruktivní přístup odborových organizací a vedení náchodské nemocnice. Oproti předchozím rokům je kolektivní smlouva uzavřena včas tak, aby byl zajištěn hladký chod nemocnice a našim zdravotníkům byly dány jasné mzdové podmínky pro rok 2019,“ řekl náměstek hejtmana odpovědný za zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09). „Jsem pevně přesvědčen a věřím, že obdobné kolektivní smlouvy budou ve všech našich nemocnicích uzavřeny do konce tohoto roku,“ dodal náměstek Cabicar.

Za Oblastní nemocnici Náchod smlouvu podepsala předsedkyně představenstva nemocnice Ivana Urešová a místopředseda představenstva Jan Mach.

Děkuji odborovým svazům za profesionalitu, s jakou jsem se za celou svoji kariéru ještě nesetkala. Za sebe mohu říci, že zvítězil zájem kolektivu nad zájmem jednotlivce. Nová smlouva přinese větší jistotu pro zaměstnance nemocnice a tedy i větší klid na pracovišti,“ sdělila Ivana Urešová.

V nejbližších dnech bude následovat obdobný scénář v ostatních nemocnicích Královéhradeckého kraje, které zaměstnávají celkem asi 2900 lidí. Do zdravotnictví kraj ročně posílá více jak půl miliardy korun.

Dan Lechmann

Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky
Osobnosti: Aleš Cabicar
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme