Volby na horách: Exnáměstek hejtmana Aleš Cabicar na scéně

V městečku Janské Lázně se sedmi stovkami obyvatel se do zářijových voleb přihlásilo šest uskupení, o dvě víc než v roce 2018. Dvojkou na kandidátce sdružení Janské Lázně „jinak“ je bývalý krajský radní pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09) z Náchoda.

25. 8. 2022

V Janských Lázních před rokem po deseti letech skončil starosta Jiří Hradecký, který byl předtím dvě volební období místostarostou. Zastupitelem byl 27 let. Tentokrát na kandidátce Volby pro město, kterou vede jeho nástupce Petr Hřebačka, figuruje až na 12. místě.

„Chci svojí účastí podpořit stávající vedení, které pokračuje v mých šlépějích. Ambicí být starostou už nemám, ale zastupitelem, pokud mě lidé zvolí, budu rád,“ uvedl Jiří Hradecký. Volba pro město naposledy zvítězila dominantním způsobem, v patnáctičlenném zastupitelstvu získala sedm mandátů.

Dvojkou na kandidátce sdružení Janské Lázně „jinak“ je bývalý krajský radní pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09) z Náchoda. V lázeňském městě vlastní penziony a jak tvrdí, částečně tu žije už od 90. let.

„Jako bývalý náměstek hejtmana pro zdravotnictví bych chtěl posílit možnosti zajištění ambulantní zdravotní péče zejména pro starší občany. Dalším tématem jsou rozvojové projekty podporující bytovou výstavbu pro trvalé žití mladých lidí. Je mi smutno, když vidím, jak se naše krásné horské městečko pomalu, ale jistě vybydluje,“ říká Aleš Cabicar (TOP 09), který má ambici vstoupit do vedení obce.

„Asi by bylo falešné účastnit se volebního klání a přitom nebýt připraven převzít svůj díl odpovědnosti,“ odpověděl na dotaz MF DNES.

Aleš Cabicar (TOP 09) ještě v krajských volbách v roce 2020 vedl kandidátku Spojenců pro Královéhradecký kraj. Díky preferenčním hlasům ho vak přeskočila hned čtveřice kandidátů, a tak se do krajského zastupitelstva vůbec nedostal. Aby mohl kandidovat v Janských Lázních, před letošními komunálkami si změnil trvalé bydliště.

Tomáš Plecháč

Zdroj: Mladá fronta DNES - Hradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme