Vodáci na Orlici se konečně dočkají sprch a toalet

1. 6. 2017
HRADEC KRÁLOVÉ Nového zázemí se dočkají vodáci na Orlici v Hradci Králové. Radnice totiž připravuje rekonstrukce orlické loděnice. Areál v současnosti nevyhovuje kapacitně ani hygienicky, není napojen na vodovod a kanalizaci. To se má změnit.
Vodákům nyní také chybí běžné sprchy či toalety. Město proto nechá vybudovat zhruba sedmdesátimetrové napojení na vodovodní a kanalizační řád. Dešťovou vodu má vyřešit vsakování přímo na ploše areálu.
Zázemí bude tvořit sestava 24 mobilních buněk, které budou spojeny komunikačním modulem v doteku s halovým montovaným skladem lodí. Celá sestava bude obložena dřevem a ve druhém patře bude vodákům sloužit terasa.
„Celkové náklady odhadujeme na necelých devět milionů korun. Pokud vše půjde bez komplikací a zastupitelé odsouhlasí i finance na samotnou stavbu, mohla by nová loděnice stát během příštího roku,“ řekl náměstek primátora JindřichVedlich(TOP 09) zodpovědný za městské investice. Loděnice na pravém břehu Orlice leží za areálem TJ Slavia a je v majetku města, využívají ji vodáci z TJ Sokol Hradec Králové. 

Mladá Fronta DNES
Hradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme