Víkend s TOP 09

Hradec Králové, Zaloňov, Chlumec nad Cidlinou

6. 5. 2010

Víkendové dny byly plné TOP 09. Tato strana dala o sobě vědět a připravila pro voliče množství zajímavých akcí. Tomu ale předcházela návštěva Karla Schwarzenberga, Miroslava Kalouska a lídra kandidátky Leoše Hegera na oslavě devadesátých narozenin Otce arcibiskupa Karla Otčenáška. „Hluboce si pana arcibiskupa vážím. Je příkladem nezměrného odhodlání pravdě a spravedlnosti, člověk s mimořádným duchovním obsahem,“ svěřuje se docent Heger.

 

 

kveten16

V podvečerních hodinách se sešel Miroslav Kalousek s místním Business klubem. Diskuse probíhala o ekonomické situaci a programu TOP 09 v hospodářské oblasti. „Náš názor je říkat na rovinu, v jaké situaci se naše ekonomika nachází. Také nahlas říkáme, jaké jsou možnosti řešení, které nás dříve či později čekají. Čím později se přistoupí k jejich realizaci, tím více nás to bude bolet,“ vysvětluje Miroslav Kalousek. Spolu s ním se zúčastnil besedy doc. Jiří Oliva.  

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg navštívil v doprovodu lídra kandidátky Leoše Hegera Gurmán fest na královéhradeckém letišti. Zde síi v přátelských rozhovorech vyslechl mnoho názorů občanů. „Mám rád, když si mohu s lidmi normálně popovídat. Již jsou politikou ztrápení akveten10 těší se na normální vřelé slovo,“ vysvětluje předseda TOP 09. Po skončení zahájil propagační let balónem s výsostnými znaky „Topky“.

Víkend pokračoval setkáním členů a kandidátů v areálu Nová Amerika. Zde proběhla živá diskuse o volebním programu strany a průběhu volební kampaně. „Naše strana se vyznačuje také tím, že jsme dobrá parta. Je tudíž záhodno tyto vztahy utužovat,“ dodává s úsměvem Zdeněk Harapát, předseda krajské organizace TOP 09.

V neděli se sešli lídři strany s Patriot klubem Nového Města nad Metují. V  diskusi se zajímali především o opatření, která navrhuje TOP 09 na snížení státního zadlužení či zavedení Eura. „Evropská měna prochází první velmi vážnou krizí. Nejbližší čas ukáže, jak z ní vyjde,“ vysvětluje Miroslav Kalousek.

kveten19V odpoledních hodinách se zúčastnili představitelé TOP 09 slavnostního otevření sportovního areálu v Chlumci nad Cidlinou. „Jsem velmi rád, že také díky Miroslavu Kalouskovi jsme získali finanční dotaci na vybudování tohoto mnohoúčelového sportoviště. Bude velmi využíváno nejenom mladými Chlumečky,“ raduje se Miloslav Uchytil, starosta Chlumce nad Cidlinou.

Jindřich Vedlich
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme