3. 10. 2014

Vážené kandidátky, kandidáti, milé kolegyně a kolegové,
nastává čas závěrečného odpočítávání před blížícími se komunálními volbami a mne dovolte ještě snad pro tuto chvíli poslední věty.
Volby jsou kromě souboje programů, osobností a realizačních týmů rovněž o znalosti technologie voleb resp. každé volby mají své specifikum, které je dobře vědět a nesnižovat si tak volební zisk.
Komunální volby 2014, ostatně jako všechny komunální volby, se vyznačují tím, že je zde dán maximální prostor pro voliče sestavit si ideální verzi zastupitelského sboru a to napříč všemi registrovanými kandidátkami.
Jsem si vědom, že řada z Vás, jak jsem zmínil v předešlém sdělení, prokázala svou osobní odvahu podpořit TOP 09 svou osobní kandidaturou a zároveň je logické, že se řada z Vás bude opírat o podporu svého nejbližšího okolí, rodiny, přátel. To považuji za naprosto přirozené a legitimní úsilí každého z nás, kandidátů do komunální volby v Královéhradeckém kraji.
Neúprosná pravidla říkají ovšem jasně, že při udělení pouze osobního preferenčního hlasu tomu či onomu kandidátovi bez preference nominující strany, tj. TOP 09 dochází ke krácení celkového dosaženého zisku. Tudíž je velmi důležité, aby souběžně s preferenčním hlasem osobě byl udělen resp. zaškrtnut, i hlas TOP 09 jako celku. Tím dojde k zápočtu všech hlasů a rovněž preferenčního dle přání.
Vážené kolegyně a kolegové, prosím Vás touto cestou o vzetí této skutečnosti a našeho doporučení na vědomí a rovněž poskytnutí tohoto vysvětlení všude tam, kde je to možné.
Přeji Vám všem úspěch jako jednotlivcům ale zejména nám všem jako TOP 09.

Aleš Cabicar,
předseda TOP 09 Královéhradedckého kraje
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme